Title Image

Hvad er gestaltterapi?

Hvad er gestaltterapi?

‘Når du er den, du er – sker forandringen.’

Ovenstående citat er essensen af gestaltterapi. Jo tættere, du kommer på den, du i virkeligheden er, uden at beskytte dig med masser af ord, larm, aktiviteter og travlhed – jo nemmere og mere autentisk bliver du i dit liv. Mange spørg: Hvad er gestaltterapi? Et svar kan være, at terapien ikke kan planlægges, men det er en proces, der tager udgangspunkt lige der, hvor du er, når du kommer. Vigtigt element i terapien er bl.a. at afslutte alle de ting, der ligger og forstyrrer i dit liv både omkring relationer, opgaver og projekter. Afslut så du får plads og energi til nyt.

Hvad er Gestaltterapi?

Terapien tager udgangspunkt i det enkelte menneske, der ønsker at styrke egne ressourcer og integrere dem, så de bliver en naturlig del af din adfærd. Det sker i et forløb, hvor du genfinder troen på dig selv, genopdager dine indre styrker og tager ansvar for dit eget liv. En proces jeg som gestaltterapeut guider dig igennem.

Hvad er Gestaltterapi?

Terapien står for et holistisk menneskesyn, hvilket betyder, at kroppen og psyken skal spille sammen. Det ene virker ikke uden det andet, og balancen mellem rationale og følelser er afgørende. Du rydder op i dine gamle mønstre, der ikke længere er brugbare for dig. Du begynder at tage ansvar for dit eget liv og handle på det, som er godt for dig. Dine relationer vil opdage din forandring og begynder at reagere anderledes på dig, mens du bliver mere nærværende og i stand til at være direkte i kontakten til dem. Du rydder op i det, der ikke virker for dig mere og mærker en lethed og klarhed – jo mere du tager dig selv alvorligt i processen.

Hvad er essensen af Gestaltterapi:

  • Vær tilstede i nuet – vær nærværende i kontakten til andre
  • Få bedre balance mellem krop og psyke – fornuft og følelser hænger sammen
  • Afrund konflikter, projekter og relationer, der ikke bidrager i dit liv – det frigiver energi til nyt
  • Bliv bedre til at være den du er – stå ved dig selv
  • Tag ansvar for dit eget liv – accepter at du ikke kan ændre andre, men kun dig selv
  • Du er dig – jeg er mig og det er okay, at vi er forskellige