Title Image

Netværk for mænd

Netværk for mænd – Mandegrupper i 2017

Når mænd er sammen i en gruppe og deler deres følelser og tanker, sker der noget fantastisk. De føler sig set, hørt og forstået og opdager, at de ikke er alene med de udfordringer, de oplever.  Det bliver pludselig nemt at tale om parforholdet, hvad der gør dem kede af det og hvor de kan øve sig i at blive mere tydelige og stå ved det, de har brug for.

I snart 10 år har jeg haft grupper af mænd med 6-10 deltagere, der mødes en gang om måneden og deler deres tanker og følelser om at være mand, far og partner. Og alt muligt andet livet også byder på, som at være single, nyskilt eller i fuld gang med en skilsmisse. Alle livets stadier er i spil, når gruppen mødes i tre timer.

Kender du det:

Når noget er svært for dig, er refleksen ofte at søge væk fra de andre i familien eller på arbejdspladsen? Du orker ikke konflikten, hvilket resulterer i, at du bliver alene med dine tanker og svære følelser. Kender du det i parforholdet, hvor du trækker dig mere og mere, mens din partner undrer sig og bliver usikker, fordi hun ikke ved, hvad der er galt. Parret /I får ikke talt om de ting og det skaber dårlig stemning og uro. Alt det øver du i gruppen sammen med de andre mænd, der bokser med det samme.

Få et sprog for dine følelser og reaktioner:

I mande-netværket taler du med de andre om de problemer og udfordringer, der er lige nu i dit liv og du hører, hvordan de andre håndterer det, de står midt i.  Hvordan du gør i dine nære relationer, når du er presset og ikke aner, hvad du skal stille op. Og hvordan du sætter ord på de svære følelser i dialogen med din partner i stedet for at blive tavs. Mange mænd har ikke et sprog for deres følelser. De har aldrig lært det og kommer derfor hurtigt til kort i dialogen med deres veltalende kvinde. Det er lige kernen i det, vi laver i netværk for mænd. Træner modet og evnen til at få sagt de svære ting i et rum og i en kontekst, hvor der ikke er krav eller forventninger. Og hvor du bliver mødt af andre med de samme tanker, følelser og behov som du selv har.

Her er nogle af de temaer du kommer til at arbejde med: 

SKILSMISSE – VREDE – MOTIVATION – SELVVÆRD – RELATIONER – JALOUSI   – FORÆLDERROLLEN – NÆRVÆR – PARFORHOLD – UTROSKAB – DATING – VREDE – ANSVAR – NUET – AMBITION – GLÆDE – ROLLEMODELLER – HANDLEKRAFT – SORG – SEX  m.m. 

Jeg har fået fokus på mine egne følelser i mit parforhold, og er blevet bedre til at sætte grænser og udtrykke mine behov. Jeg har fået løst op for følelser, der tidligere gik i hårdknude og gjorde mig handlingslammet. Gruppen er med til at fastholde mig i at bryde min konfliktskyhed, siger Christian, 43 år, deltager i netværket.
Du kan tilmelde dig løbende. Næste hold starter d. 1. november 2017. Hver mandegruppe er på 6-10 deltagere, hvilket sikrer et højt individuelt udbytte for alle. Ring på 20 71 21 22, hvis du vil have yderligere informationer. 
Tilmeld dig her: www.mandeterapeut.dk

Kig på disse video’er med tre tidligere mande-gruppe deltagere:

Det får du:

En masse nye måder at se dig selv og dit parforhold på. Nye indsigter i egen adfærd og nye værktøjer til at gribe dine udfordringer anderledes an. Du træner dit fokus og træner nærvær, accept af dig selv og andre samt din kommunikation.

 • Et sted, hvor du kan tale frit og blive lyttet til uden afbrydelser og fordomme
 • Et sted, hvor du har mulighed for at tale om alt det, du går og gemmer på til daglig
 • Et sted at sparre med andre mænd om dine udfordringer og mærke støtte, opbakning og forståelse
 • Et trygt rum, hvor du bliver accepteret og modtaget af de andre i gruppen
 • Dit eget sted, hvor du frit kan styrke din mandeidentitet og skabe fokus og ro til at mærke, hvad du ønsker

Sådan gør du:

Ramme: Forløbet strækker sig over et år med 10 møder for 6-10 deltagere

Tid & sted: En gang om måneden i tre timer på Morsøvej 34 i Vanløse kl 17-20

Pris & betaling: 750 kr. pr. gang. I alt 7.500 kr. Betales inden start eller i rater efter aftale.

Da alle i gruppen har medansvar for udbyttet af møderne, er det vigtigt, at du forsøger at komme alle 10 gange. Juli og december holdes fri af møder.

Derfor gør en mandegruppe en forskel: 

 • Ligegyldig hvilke udfordringer du har i dit liv, vil du mærke interesse og opbakning fra de andre i gruppen
 • Du er ikke alene men i et fællesskab
 • Du bliver bedre til at udtrykke dine følelser og tanker i et større forum
 • Du får ros og anerkendelse og bliver bedre til at tage imod
 • Du trænes i at lytte, give feedback og i at være tilstede i nuet
 • Du træner at håndtere uenighed eller konflikt, hvis den opstår
 • Du styrker og udfordrer din maskulinitet og genopbygger dit selvværd i et rum med andre mænd, der kender til de samme udfordringer i livet, som du