Parterapi i Hellerup og København

Se video med Michelle og Nis, der har været i et mixet parterapiforløb

Jeg er blevet en kronhjort, siger Benjamin med et smil. I dag følger jeg ikke blot min kones ønsker og planer, hvis jeg ikke har lyst. Jeg siger til og fra, så jeg er fri for at gå omkring og være sur og utilfreds. Det har skabt nyt liv i forholdet, fordi jeg vover at tale om det, der gør ondt. Før trak jeg mig og sagde ingenting.

Benjamin, 37 år.

Er det sådan det føles?

  • Taler du og din partner forskellige sprog?
  • Har i svært ved at tilgive hinanden?
  • Har den ene af jer været utro?
  • Har i svært ved at lytte og udtrykke jeres følelser?
  • Lever i hver jeres liv eller er i på vej til det?
  • Undviger i konflikter og håber det går over af sig selv?
  • Er der dårlig stemning og irritation i luften?
  • Er sex og nærhed forsvundet og i ved ikke, hvordan i kommer igang igen?
  • Gætter i hinandens behov i stedet for at spørge?
  • Har i brug for redskaber og ny viden til at genskabe tilliden?

Bliv bedre sammen med parterapi

Alle de krav og gøremål som livet er fuld af, har overdøvet jeres fokus på hinanden. Det er svært for jer at dyrke kærligheden. I har ’glemt’, hvad der skal til for at skabe nærhed og intimitet i forholdet, fordi jeres energi sluges af børnene, jobbet, vedligeholdelse af hus og have og alle de små og store konflikter, der dukker op. Én gang om måneden har i måske en aftale om at gå i biffen eller tage på et spa-ophold – bare jer to, alene. Her føles det måske, som om noget er galt. I føler jer langt fra hinanden og ved ikke, hvad i skal tale om. Det virker ikke på kommando. Fundamentet er ved at smuldre. I kender ikke rigtig hinanden mere, fordi der går lang tid mellem jeres samtaler og nærhed. Når i kommunikerer om jeres følelser, savner i empati og accept af hinandens forskellighed. Det giver forholdet svære betingelser og føles utrygt. I ved simpelthen ikke hvordan i skal komme videre. Parterapi er et godt bud på at bryde disse negative mønstre og gøre jer klogere på jer selv og på hinanden. I får et sprog for jeres følelser, i afklarer uenigheder uden drama og i kommer videre og løser jeres fremtidige udfordringer sammen. Alt det trænes i parterapien.

Parterapien giver jer et fælles sprog. I får defineret nye rammer for relationen og afstemmer jeres forventninger. I får sat ord på emner og udfordringer, som i ikke tidligere har talt om. Relationen bliver tættere, når i åbner op, viser sårbarhed og udtrykker behov og grænser. Utroskab, jalousi og manglende kommunikation hindrer kærligheden, og det kræver en stærk indsats af jer begge at forandre.

Det gør jeg

Min opgave er at skabe trygge rammer og holde processen kørende, så i begynder at opdage egne mønstre og uhensigtsmæssig adfærd. I forløbet hjælper jeg jer med at blive mere tydelige overfor hinanden og at registrere, når i gør noget pr refleks, hvilket sjældent gavner forholdet og er første skridt til forandring.

Jeg bruger mig selv, min egen livserfaring og min stærke intuition i nuet, som bringer temaerne mere tydeligt frem. Jeg er direkte og ærlig i min tilgang, men kommer ikke med svar på, hvad i skal gøre. Det ansvar finder i selv frem til at tage, når tid er. Jeg hjælper jer til at blive klogere på jer selv og få indsigt i, hvordan i reagerer og fungerer sammen og hver for sig. Når i øger jeres forståelse og selvindsigt, vil i nemmere kunne skabe det liv i begge ønsker jer.

Få afklaring i parterapi

Mange par genfinder kærligheden og tilliden og bliver sammen efter parterapi med mig. De par, der ikke bliver sammen finder en afklaring, der gør dem parate til at skilles på en ordentlig måde.
I får mulighed for at få sagt de ting, der er svære at sætte ord på under jeres fælles sessions. I kan vælge at komme hver 14 dag eller en gang om ugen. Regelmæssig parterapi  er en forudsætning for, at der sker forandring. Når du er åben og lytter til din partner og svarer på det, du bliver spurgt om, genskabes tilliden mellem jer. Nærvær og respekt i dialogen er fundamentet og grobunden for kærligheden. Dette hjælper jeg med at opnå – gennem parterapi.

Har i tillid til, at jeg kan bringe jer videre i jeres forhold med parterapi – er i meget velkomne til at sende mig en mail på aj@mandeterapeut.dk, ringe på telefon 20 71 21 22 eller udfylde formularen her på siden. Det kan være, at i har spørgsmål eller usikkerhed omkring noget, så lad os få det afklaret via en kort samtale. Det vil glæde mig at hjælpe jer til mere glæde, kærlighed og kontakt i jeres forhold. Vent ikke for længe, da det kun gør processen mere arbejdsom.

Det usagte skaber afstand

Er nærvær, samtale og ømhed forsvundet i jeres relation? Undlader i at tale om svære og ubehagelige emner og skubber afklaring af vigtige ting, vil det ophobe sig til uforløste følelser. I vil mærke irritation, vrede og konflikt lige under overfladen. Og i mange forhold skaber det afstand, da den ene eller begge parter er konfliktsky eller bange for vreden hos sig selv og den anden. Kender du til det i dit parforhold? Jeg hjælper jer til at få de svære emner på bordet og at det ender i ballade og afvisninger. Derfor er et mixet forløb, hvor i kommer sammen (parterapi) og hver for sig (1:1 sessions) en rigtig god proces. I vil arbejde på to fronter og det hele sker i ro og fortrolighed og i det tempo, der passer jer.

Jeg tør stå ved og stole på mine følelser. Hvis jeg er ked af det, så er jeg sgu ked af det og er jeg vred, så er jeg vred. Det gør, at vi er kommet tættere på hinanden, fordi jeg viser, hvem jeg er. Jeg er mere tilstede og lytter mere, og det gør, at vi er tættere på hinanden end nogenside før.

Claus, 41 år.

Har I glemt at tale kærligt, åbent og ærligt sammen?

Er det nu jeres forhold skal have et eftersyn? Vil i blive bedre til at tage ansvar i det daglige? Savner i nærhed, de gode snakke og glæden? Genfind respekt og kærlighed til hinanden ved bedre kommunikation, forståelse og ærlighed. Start i parterapi og opdag hinanden på en ny måde. I parterapi finder i ud af, hvad der starter jeres konflikter – hvordan i kan håndtere dem – og hvad der skal til for at undgå dem. Forløbet giver jer ny energi, forståelse og passion i forholdet.

Undgå skilsmisse og brud i parforholdet med parterapi. Genfind respekt og kærlighed til hinanden ved bedre kommunikation, ansvarlighed og ærlighed. Lær at tale om tingene, uden at det betyder kaos og skilsmisse, men derimod en vej til dialog og nærhed. Accept af jeres forskelligheder er vejen i stedet for at ændre og rette på hinanden.

Genkender du noget af det, jeg skriver?

Så kan parterapi være det rette for jer. I et forløb med parterapi vil I træne jeres måde at kommunikere på. I vil forstå og mærke værdien af at komme et lag dybere, så i begynder at lære hinandens følelser og sårbare sider at kende. Når i taler højt om, hvem i er og hvad i tænker og føler, vil jeres forhold få et nyt fundament at stå på. Det vil blive nemmere at navigere i hverdagen. I vil mærke mere frihed og glæde, mens kærligheden vil få nye muligheder. I vil opbygge en særlig fortrolighed, som kun er jeres. Parterapi er et sted, hvor i er tætte og kan være som i er.

Måske tænker du “Ja, ja alt det følelsesvrøvl. Skal jeg sidde der og tale om, hvordan jeg har det. Det gør jo ikke en forskel, og det har jeg ikke lyst til”. Hvis jeg nu lover dig, at det lige præcis gør en forskel, når du tager ansvar for dine følelser og behov. Det kan vi kun gøre ved at kommunikere, hvordan vi har det, vise hvem vi er, og stå ved de behov vi har. Det skaber positive vibes i dit forhold, og din partner får større respekt for dig og lader sig måske påvirke til at gøre det samme. En positiv spiral er startet gennem parterapi, og jeres relation får en ny chance.

Jeg træner dig til at stå ved, være tydelig i ord og handling, mærke og håndtere svære følelser og komme igennem kriser privat og professionelt

Jeg er blevet mere interesseret og spørger i stedet for at gætte på, hvad min kone tænker og ønsker. Det giver en følelse af at være mere med, og jeg får lyst til at deltage og tage min del af ansvaret i familien. Et parforhold kræver pleje og omsorg – har jeg fundet ud af.

David, 48 år.

Undgå skilsmisse med parterapi

Mange af de par som henvender sig til mig omkring parterapi, har et stort ønske om at finde nærværet med hinanden igen. Genfind kærligheden og opleve de gamle dage og de følelser, de havde for hinanden engang. Når de opdager, hvad der er årsagen til, at de har mistet gnisten og tilliden er det ofte, at de er holdt op med at tale sammen. Eller måske har de aldrig talt sådan rigtig om deres følelser, tanker og behov. Om hvem de i virkeligheden er, når alt det ydre skrælles af. Deres kontakt og kommunikation befinder sig ofte på overfladen om alt det praktiske og den evige planlægning, der skal til for at holde familien kørende. Parterapi kan hjælpe jer dybere i jeres relation, hvor essensen og kærligheden findes.

Hvorfor vælge mig som jeres parterapeut?

Jeg har arbejdet med mænds personlige udvikling siden 2005. Dette er en stor fordel i mit arbejde med parterapi for jer som par. Jeg har haft flere tusinde samtaler med mænd om deres følelser, udfordringer og begrænsninger, når det netop handler om parforhold, kærlighed, nærhed og tillid. Det betyder, at i som par er flere skridt foran, når i starter hos mig, idet jeg forstår og ved, hvad der kan være på spil i jeres relation set fra mandens pow. Jeg har en særlig evne at få manden til at føle sig tryg, så han har nemmere ved situationen, slapper af og udtrykker sig mere klart. Jeg bruger humor og er uhøjtidelig til parterapi, samtidig med at jeg holder fast og stiller lige de spørgsmål, der sparker processen, og jer, fremad.

Mixet pakke: I arbejder på to niveauer – fælles og individuelt

En mixetpakke med parterapi og individuelle session giver jer et fælles sprog og nye indsigter. Bland 1:1 sessions med par-sessions og opnå udvikling på flere niveauer samtidig. Mine klienter har rigtig god erfaring med at arbejde på denne måde, da det gør det muligt at tale frit om de svære ting, der dukker op i parterapien alene med mig. Og være mere afklaret og parat til næste fælles session. I får mulighed for at arbejde hver for sig med det, der besværliggør kontakten og kommunikationen, når i er sammen. Når i kommer alene, får i andre indsigter og vinkler på de samme udfordringer, som vi arbejder med i parterapien. Det skærper opmærksomheden til næste parterapi-session og udbyttet af jeres parterapi bliver større. Og ikke mindst sker der øget opmærksomhed på egne uhensigtsmæssige mønstre og forsvarsmekanismer og det bliver mere tydeligt, hvor ansvaret ligger og næste skridt i arbejdet skal tages.

Vi har i dag en langt bedre dialog, fordi jeg viser sårbarhed og er ærlig, når noget går mig på eller jeg ikke er enig. Uenighed er ikke længere ‘farligt’ i min verden, men en del af at være i en relation.

Hans, 53 år.

Skriv til mig

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.