Title Image

Parterapi

Parterapi i København 

Undgå skilsmisse – gå i parterapi og træn jeres nærvær – tal bedre sammen

Mange par der kommer til mig har et stort ønske om at finde nærværet med hinanden igen. Genfinde kærligheden og genopleve de gamle dage og følelser, de havde for hinanden engang. Når de opdager, hvad der er årsagen til, at de har mistet gnisten og tilliden er det ofte, at de er holdt op med at tale sammen. Eller måske har de aldrig talt sådan rigtig om deres følelser, tanker og behov. Om hvem de i virkeligheden er, når alt det ydre skrælles af. Deres kontakt og kommunikation befinder sig ofte på overfladen om alt det praktiske og den evige planlægning, der skal til for at holde familien kørende. Parterapi kan hjælpe Jer dybere i jeres relation, hvor essensen og kærligheden findes.

Se video med Michelle og Nis, der har været i et mixet parterapiforløb:

Hvorfor vælge mig som jeres parterapeut?

Netop det at jeg har arbejdet med mænds personlige udvikling siden 2005 er en kæmpe fordel. Jeg har haft flere tusind samtaler med mænd om deres følelser, udfordringer og begrænsninger, når det netop handler om parforhold, kærlighed, nærhed og tillid. I vil som par være flere skridt foran, når i starter hos mig, idet jeg forstår og ved, hvad der kan være på spil i jeres relation. Jeg har desuden en særlig måde at få manden til at føle sig tryg, så han har nemmere ved at være i situationen og kan slappe af. Jeg bruger humor og er uhøjtidelig samtidig med, at jeg holder fast og stiller lige de spørgsmål, der sparker processen og Jer fremad.

Bliv bedre til at tale sammen i parterapi

Alle de krav og gøremål et liv indeholder, har overdøvet parrets fokus på at være tætte og dyrke kærligheden. I har ’glemt’, hvad der skal til for at skabe nærhed og intimitet i forholdet, fordi jeres fokus er rettet mod børnene, jobbet, den øvrige familie og vedligeholdelse af hus og have m.m. En gang om måneden har I måske en aftale om at gå i biffen eller tage på et spa-ophold – bare jer to alene. Her mærker I måske, at der er noget galt. I føler jer langt fra hinanden og ved ikke, hvad I skal tale om. Fundamentet er ved at smuldre. Det er som om I ikke rigtig kender hinanden mere. Det bliver tydeligt, at I længe ikke har talt sammen om noget, der har værdi. Det er blevet besværligt og utrygt I ved simpelhen ikke hvordan. Parterapi er et godt bud på at bryde de gamle mønstre.

Parterapi træner Jer i at få et fælles sprog. I får defineret nye rammer for relationen. I får sat ord på emner og udfordringer I ikke tale om før. I kommer tættere på hinanden, når I åbner op, viser sårbarhed og udtrykker behov og grænser. Utroskab, jalousi eller dårlig kommunikation hindrer kærligheden, og det kræver et stykke arbejde, hvis I vil forandre det. Lukker I begge af for følelserne, er det den negative spiral, der styrer Jeres forhold og ingen af Jer får det I drømmer om. Via parterapi kan I genfinde tilliden og mærke kærligheden igen.

Få luft for de usagte ting, der forstyrrer jer

Er nærvær, samtale og ømhed forsvundet i Jeres relation? Parterapi sætter skub i processen, hvis du oplever afstand mellem dig og din partner. Hvis I undlader at tale om svære emner og ikke afklarer vigtige ting, vil det ophobe sig og uforløste følelser ulmer lige under overfladen. Kender du til det i dit parforhold?

ParterapiPARTERAPI kan hjælpe Jer: Undgå skilsmisse og brud i parforholdet. Genfind respekt og kærlighed til hinanden ved bedre kommunikation, ansvarlighed og ærlighed. Lær at tale om tingene uden, at det betyder kaos og skilsmisse, men en vej til dialog og nærhed. Accept af Jeres forskellighed er vejen i stedet for at ændre og rette på hinanden.

 

 

 

Genkender du noget af det, jeg skriver?

Så kan parterapi være det rette for Jer. I et forløb vil I træne jeres måde at kommunikere på. I vil forstå og mærke værdien af at komme et lag dybere, så I begynder at lære hinandens følelser og sårbare sider at kende. Når I taler højt om, hvem I er og hvad I tænker og føler, vil jeres forhold få et nyt fundament at stå på. Det vil blive nemmere at navigere i hverdagen, I vil mærke mere frihed og glæde og kærligheden vil få nye muligheder. I vil opbygge en særlig fortrolighed, som kun er jeres. Et sted hvor I er tætte og kan være som I er.

Måske tænker du: – Ja, ja alt det følelsesvrøvl. Skal jeg sidde der og tale om, hvordan jeg har det. Det gør jo ikke en forskel, og det har jeg ikke lyst til. Hvis jeg nu lover dig, at det lige præcis gør en forskel, når du tager ansvar for dine følelser og behov. Det kan vi kun gøre ved at kommunikere, hvordan vi har det. Vise hvem vi er og stå ved de behov, vi har. Det skaber positive vips i dit forhold, og din partner får større respekt for dig og lader sig måske påvirke til at gøre det samme. En positiv spiral er startet og jeres relation får en ny chance.

Anders, 39 år fortæller om sin oplevelse i parterapi:

Forløbet har reddet vores ægteskab. Vi har opdaget, hvor dårligt vi kommunikerer, og fået redskaber til at tale sammen på et helt andet plan. Vi har fået defineret nogle rammer for vores forhold, som vi aldrig har talt om før. Det har ført os tættere på hinanden og gjort, at vi er mere åbne om vores behov og grænser, hvilket skaber tryghed og fællesskab.

Mixet-pakke: 1-1 sessions for jer begge & fælles sessions:

En mixet-pakke giver jer et fælles sprog og nye indsigter. Bland 1-1 sessions for jer begge med parsessions og opnå forandring på flere niveauer samtidig. Jeg har rigtig god erfaring med at arbejde på denne måde, da I får mulighed for at arbejde hver for sig med det, der besværliggør kontakten og kommunikationen, når I er sammen. Når I kommer alene, får I andre indsigter og vinkler på de samme udfordringer, som I arbejder med i parterapien og der er tid til at gå i mere dybden. Det skærper opmærksomheden til næste parsession og udbyttet bliver større.

Er dit parforhold eller ægteskab i krise? Har I det såden? 

  • Taler du og din partner forskellige sprog?
  • Har I svært ved at tilgive hinanden?
  • Kan I blive bedre til at lytte og udtrykke jeres følelser?
  • Lever I hver jeres liv eller er I på vej til det?
  • Undviger I konflikter og håber det går over af sig selv?
  • Er der dårlig stemning og irritation i luften?
  • Har I svært ved at komme videre efter utroskab?
  • Gætter I hinandens behov i stedet for at spørge?
  • Har I brug for redskaber og ny viden til at genskabe tilliden?
Mænd, der fortæller, hvad parterapi har betydet for dem:

Jeg er blevet en kronhjort, siger Niels med et smil. I dag følger jeg ikke blot min kones ønsker og planer, hvis jeg ikke har lyst. Jeg siger til og fra, så jeg er fri for at gå omkring og være sur og utilfreds. Det har skabt nyt liv i forholdet, fordi jeg vover at tale om det, der gør ondt. Før trak jeg mig og sagde ingenting.

Nu kan jeg se, hvordan mine handlinger eller mangel på dem påvirker min kone. Jeg har lært, at jeg i langt højere grad skal tage ansvar for mig selv og mine ønsker og behov.

Jeg er blevet mere interesseret og spørger i stedet for at gætte på, hvad min kone tænker og ønsker. Det giver en følelse af at være mere med, og jeg får lyst til at deltage og tage min del af ansvaret i familien. Et parforhold kræver pleje og omsorg – har jeg fundet ud af.

Vi har i dag en langt bedre dialog, fordi jeg viser sårbarhed og er ærlig, når noget går mig på eller jeg ikke er enig. Uenighed er ikke længere ‘farligt’ i min verden, men en del af at være i en relation.

Har I glemt at tale kærligt, åbent og ærligt sammen?

Er det nu Jeres forhold skal have et eftersyn? Vil I blive bedre til at tage ansvar i det daglige? Savner I nærhed, de gode snakke og glæden? Genfind respekt og kærlighed til hinanden ved bedre kommunikation, forståelse og ærlighed. Start i parterapi og opdag hinanden på en ny måde.

I parterapien finder I ud af, hvad der starter jeres konflikter – hvordan I kan håndtere dem – og hvad der skal til for at undgå dem. Forløbet giver Jer ny energi, forståelse og passion i forholdet. Book en parsession.

9 ud af 10 par blir sammen efter parterapien!

De fleste par genfinder kærligheden og tilliden og bliver sammen efter et parterapi forløb og undgår skilsmisse. De par, der ikke bliver sammen finder en ordentlig måde at skilles på.

I får mulighed for at få sagt de ting, der er svære at sætte ord på under de ugentlige sessions. I kan vælge at komme hver 14 dag eller en gang om ugen. Regelmæssige møder er en forudsætning for, at der sker forandring. Når du er åben og lytter til din partner og svarer på det, du bliver spurgt om, genskabes tilliden mellem Jer. Nærvær og respekt i dialogen er fundamentet og grobunden for kærligheden.

Har I tillid til, at jeg kan bringe jer videre i jeres forhold – er I meget velkomne til at sende mig en mail eller ringe på: 20 71 21 22. Det kan være I har spørgsmål eller usikkerhed omkring noget, så lad os få det afklaret via en kort samtale. Det vil være mig en glæde at hjælpe Jer til mere glæde, kærlighed og kontakt i Jeres forhold. Vent ikke for længe, da det kun gør processen mere arbejdsom.