Hvad er gestaltterapi?

RO - Skrevet i sandet på en strand
sindsro skrevet i sand

‘Når du er den, du er – sker forandringen.’

Ovenstående citat er essensen af gestaltterapi. Jo tættere, du kommer på den, du i virkeligheden er, uden at beskytte dig med masser af ord, aktiviteter og travlhed – jo nemmere og mere ægte bliver dit liv.

Mange spørg: Hvad er gestaltterapi? Et svar kan være, at terapien ikke kan planlægges, men det er en proces, der tager udgangspunkt lige der, hvor du er, når du starter et forløb. Et vigtigt element i terapien er bl.a. at afslutte alle de ting, der ligger og forstyrrer i dit liv både omkring relationer, opgaver og projekter. Afslut så du får plads og energi til nyt. Ellers ligger det i baghovedet og forstyrrer dig. Book dit forløb her.

Krop og psyke skal være i balance

Som gestaltterapeut arbejder jeg med at få dig til at mærke din krop og de signaler, den viser. Det kan være hjertebanken, ondt i hovedet, klamme hænder eller en klump i maven. Din krop er din bedste ven, der fortæller dig, hvis der er noget galt. Har du arbejdet for meget? Sover du dårligt om natten? Har du trænet for hårdt? Spiser du ikke regelmæssigt eller stresser du dit system? Kroppen vil reagerer på det ved at give dig tegn, du skal lytte til og tage alvorligt. Hvis du overhører dine kropssignaler i længere tid, kan du ende med depression, stress eller noget endnu mere alvorligt.

Hvad er Gestaltterapi?

Terapien tager udgangspunkt i det enkelte menneske, der ønsker at styrke egne ressourcer og integrere dem, så de bliver en naturlig del af din adfærd. Det sker i et forløb, hvor du genfinder troen på dig selv, genopdager dine indre styrker og tager ansvar for dit eget liv. En proces jeg som gestaltterapeut guider dig igennem.

Hvorfor vælge Gestaltterapi?

 • Terapien står for et holistisk menneskesyn, hvilket betyder, at kroppen og psyken skal spille sammen.
 • Det ene virker ikke uden det andet, og balancen mellem rationale og følelser er afgørende.
 • Du rydder op i dine gamle mønstre, der ikke længere er brugbare for dig.
 • Du begynder at tage ansvar for dit eget liv og handle på det, som er godt for dig.
 • Dine relationer vil opdage din forandring og begynder at reagere anderledes på dig, mens du bliver mere nærværende og i stand til at være direkte i kontakten til dem.
 • Du rydder op i det, der ikke virker for dig mere og mærker en lethed og klarhed – jo mere du tager dig selv alvorligt i processen.

Her er essensen af Gestaltterapi:

 • Vær tilstede i nuet – vær nærværende i kontakten til andre
 • Få bedre balance mellem krop og psyke – fornuft og følelser hænger sammen
 • Afrund konflikter, projekter og relationer, der ikke bidrager i dit liv – det frigiver energi til nyt
 • Bliv bedre til at være den du er – stå ved dig selv
 • Tag ansvar for dit eget liv – accepter at du ikke kan ændre andre, men kun dig selv
 • Du er dig – jeg er mig og det er okay, at vi er forskellige

Jeg træner dig til at stå ved, være tydelig i ord og handling, mærke og håndtere svære følelser og komme igennem kriser privat og professionelt

Skriv til mig

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.