Utroskab starter, når samtalen slutter

Du kan gjort, hvad du kunne i mange år for at få dit forhold til at glide, synes du selv. Du er egentlig godt tilfreds med din indsats, når du tænker over det og har fornemmelsen af, at det går meget godt. Desværre har du bare glemt at spørge din partner, om hun er samme sted, som du er. Om hun er tilfreds og mener, at det du gør er det, hun går og drømmer om.

Mange mænd går ofte rundt med en masse tanker og dialoger inde i hovedet, hvilket gør, at de ikke får sagt ret meget højt og sjældent kommunikerer direkte, hvad de tænker, føler og ønsker. Når samtalen, kontakten og nærværet forsvinder i forholdet, er der risiko for, at kvinden begynder at kede sig, føle sig ensom og utilfredsstillet. Kvinder, der har det sådan er i farezonen for at kigge efter nye muligheder og det kan være starten til utroskab.

Utroskab kommer ofte bag på manden

Min erfaring fra mange parterapiforløb er, at utroskab opstår uden, at manden har set det komme. Det kommer som et kæmpe chok for ham, når hun fortæller, hvad der er sket, eller at han selv bliver mistænkelig og afslører hende i utroskab. Han bliver taget totalt på sengen, fordi han havde oplevelsen af, at de havde det okay. Når dialogen i forholdet stopper og begge parter i stedet kører en indre dialog, blinker advarselslamperne for fulde hammer. PAS PÅ. DER ER NOGET GALT! Søg hjælp og få lært at tale bedre sammen inden det er for sent.

Det kan lindre smerten kort

For mange mænd er det så svært at tale om deres følelser og det de er kede af. De lukker i stedet af og håber på, at smerten går væk. Sker det ikke, begynder manden at søge nye græsgange, hvis han ikke føler sig set, rost og anerkendt af sin partner. Oplever han mere kritik, skælden ud og irettesættelser end kærlige ord og kærtegn, bliver han træt og vred, men uden at sige det til kæresten. Hans første reaktion er at trække sig væk fra hende og gå rundt med de svære følelser alene. De hober sig op og han oparbejder en modstand mod hende, så de kommer længere væk fra hinanden og hans sidste træk kan i nogle tilfælde være at være utro. Finde bekræftelse og nærhed et andet sted for en kort stund og glemme det hele.

Undgå utroskab

I en travl hverdag bliver det som regel de vigtige snakke og intime stunder sammen, som parret først slækker på. Udebliver det kommer de hurtigt på afstand af hinanden, og bliver mere arbejdskammerater, der får det praktiske til at klappe, mens kærligheden og tætheden må vente. Det kan fint gå i korte perioder med spidsbelastninger, men bider det sig fast, kommer der en ubalance i forholdet, der er svær at rette op på – og det kan ende i utroskab.

Jeg er mandeterapeut og jeg kan hjælpe dig. Kontakt mig på telefon 20 71 21 22 eller send en mail på aj@mandeterapeut.dk. Du kan også udfylde formularen her på siden, og jeg vil tage kontakt til dig hurtigst muligt.

Skriv til mig

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.