Om mig

SKRIV TIL MIG

Om mig

SKRIV TIL MIG

HVEM ER ANNETTE JØNSSON

Gestaltterapeut, Leder- og Stresscoach – Forfatter til to bøger om mænd 

Jeg brænder for at få mænd til at mærke sig selv og leve det liv, de drømmer om, når de står ved deres behov og følelser. Det har jeg brugt 17 år af mit arbejdsliv på som Mandeterapeut og udgivet to bøger baseret på den viden de mange forløb har beriget mig med. Hvorfor er det netop mænd og deres følelser, der optager mig, tænker du måske? Det bliver jeg i hvert fald ofte spurgt om, når jeg fx bliver interviewet som ekspert i medierne. Det har selvfølgelig noget med min egen baggrund og livshistorie at gøre.

Se artikler i medierne her.

Min far-historie

Egentlig er jeg opdraget temmelig maskulint af min far. Han var min rollemodel efter mine forældres skilsmisse, og jeg elskede at være hos ham i weekenden fra jeg var omkring 7 år til jeg fik min første kæreste, da jeg var 16 år. Han tog mig med på rejser ude i verden. Særligt husker jeg Sovjet i 1975, casinoer i Sydfrankrig og Østrig, travl og galopbanen og masser af besøg i Zoo herhjemme. Han introducerede mig for aktier, de to verdenskrige, og hvordan et samfund hænger sammen økonomisk i en by lavet af modellervoks beboet af mænd med fokus på at lave gode forretninger og køre i store biler. Ingen børn og kvinder i byen, hvilket jeg først undrede mig over, da jeg blev ældre.

Min Feminine & Maskuline Energi

Med det skud af maskulin påvirkning havde jeg naturlig adgang til de to maskuline energier vrede og handlekraft. Jeg jagtede som en hunløve dét, der var interessant job- og kærestemæssigt. Det blev til karriere i nogle hårde, spændende og eftertragtede brancher indenfor reklame, film/tv og medieverdenen. I 1999 blev jeg færdig som fotojournalist efter 4 års uddannelse omgivet af mænd på Journalisthøjskolen i Aarhus og et praktikforløb på Ekstra Bladet, som den første kvinde.

Jeg kunne ikke mærke sårbarheden og de bløde sider af mig selv i disse hektiske år. Selvom jeg befandt mig som en fisk i vandet i mænds selskab og hurtigt fik deres fortrolighed, manglede jeg noget. Jeg tog derfor hul på min næste uddannelse som gestaltterapeut, hvor en ny verden åbnede sig for mig. Her var der næsten kun kvinder, som havde adgang til deres sårbarhed og som sad i rundkreds og græd. Det tog mig to år at åbne op for min sårbarhed og græde sammen med de andre, hvilket blev et fantastisk vendepunkt for min udvikling og videre færd. Det gjorde mig mere rummelig og dermed nemmere at håndtere min mor, som var syg og påvirket af et langt liv med misbrug. I mange år havde det fået vreden frem i mig, men nu mærkede jeg sorgen og ømheden for hende, hvilket hjalp os begge omkring hendes død i 2015.

Min Turn Around

Jeg købte i 2003 et smukt gammelt hus i Vanløse med min daværende kæreste. Vi havde et stormfuldt forhold i mere end 12 år. Vi var vildt forelskede og vildt forskellige, da han var en del yngre end mig og med palæstinensisk baggrund. Efter flere mislykkede fertilitetsbehandlinger, hans familie, der ikke ville anerkende mig og andre svære udfordringer, skiltes vi, og jeg overtog huset. Jeg havde nogle fantastiske år i mit gamle hus og endte med at kunne se tilbage på 17 år med egen praksis i en ombygget garage på Morsøvej. Men i januar 2022 var det tid til forandring – det store ryk skulle tages og jeg måtte ’Walk The Talk’ og selv skabe forandring i mit liv, da tiden var rigtig. Huset blev solgt, og jeg flyttede til Rågeleje i mit skønne sommerhus. Et ny hverdag med en del transport, tæt til havet og stilhed til at tænke over næste skridt i livet er lige nu min virkelighed.

Min nye praksis er nu i Hellerup i personlige, rare og lyse lokaler, som passer perfekt til mine 1:1 møder og gruppeforløb. Jeg byder dig rigtig hjertelig velkommen på Bernstorffsvej 146, st. 2900 Hellerup. Du kan parkere gratis på modsatte side af vejen eller nede ad første villavej på højre hånd. Kommer du med tog, ligger Bernstorffsvej Station 5 min. gang herfra.

Book din session nu.

Min metode

I mit terapeutiske arbejde bruger jeg hovedsagligt gestaltterapien som metode, men også coaching, vejrtrækning, mindfulness m.m. Jeg skaber et trygt og fortroligt rum, hvor kontakten giver plads og ro til, at du får fat i dine undertrykte og forbudte følelser, så du fremstår mere troværdig og autentisk. ”Først når du er den, du er, sker forandringen”.

Nærværet og nuet er i centrum og får dig ned i tempo, så du mærker din kerne og kommer ind til netop dine temaer/udfordringer. Alting sker med respekt for dine behov og grænser, og du bringer det op, du ønsker at tale om.

Min vigtigste opgave er at få dig til at mærke dig selv og udtrykke det, du mærker. Og at give dig et rum til at opdage, at du er fin og okay som du er, selvom du føler og mener noget andet, end det, du tror, du skal føle og mene. Min direkte, intuitive og ofte ikke politisk korrekte tilgang til processen og det, der sker, skaber tryghed og tillid, så du relativt hurtigt får nye indsigter og brugbare værktøjer at gå videre med. Jeg bruger 100 procent tilstedeværelse, spejling, teori, eksempler og modeller, som tydeliggør de ting, vi arbejder med.

Jeg modtager løbende supervision både individuelt og som gruppeproces for at holde mit faglige niveau og glæde ved mit arbejde højt.

Mine interesser

Gaudi og Carlo fylder en del i mit liv. Det er mine to Jack Russell terrier, der er til stor glæde og besvær – sagt i kærlighed. Vi går og løber mange ture ved havet og i skoven. Jeg får ro, fokus og nye ideer i naturen og i min have, når jeg fodrer fuglene og de frække egern. Jeg nyder at være vinterbader gennem mange år – startede inden det blev moderne. Yoga og meditation mødte jeg første gang i Indien for mere end 20 år siden og har haft det som en væsentlig del af mit liv siden. Jeg er jævnligt på retreats, workshops og kurser med fokus på stilhed, vejrtrækning og krop. Jeg faster nogle gange om året for at starte på en ny sæson.

Nære venner betyder meget for mig og opleves af mig som min primære familie, da min biologiske familie er meget lille. Jeg holder meget af at invitere til gode middage og spændende snakke i mit sommerhus, hvor omgivelserne indbyder til nærvær, glæde og fortrolighed. 

Jeg har udgivet to bøger

Begge bøger har fokus på mænds adfærd, kriser og udfordringer i parforholdet, i faderrollen, ved skilsmisser og misforståelser i kommunikationen. Du præsenteres for en række mænd, der beskriver deres process og besvær i livet. Du får brugbare værktøjer og indsigter til styrket selvledelse og selvindsigt på jobbet og privat.

‘Fra mand til menneske – Styrk dit potentiale og skab det liv, du ønsker’ (2009).

Køb lydbogen eller e-bogen her.

‘Leder, mand og menneske – 5 Trin til lederskab i balance’ (2019).

Køb den trykte bog her.

Uddannelse & Kurser:

 • Metakognitiv Terapi – Kursus i teori og metode, 2018
 • Unleash the power within seminar med Tony Robbins, London 2017
 • High Performance seminar med Brendon Burchard, Californien 2015
 • Leading Energy & Essens Practitioner www.360gr.dk, 2011
 • Certificeret stresscoach, Think Yellow, 2008
 • Gestaltterapeut, Nordisk Gestaltinstitut – NGI, 1998 – 2003
 • Fotojournalist, Danmarks Journalisthøjskole, 1995 – 1999
 • Merkonom i markedsføring, Handelsskolen, 1988 – 1992
 • Nysproglig student, Frederiksberg Gymnasium, 1980 – 1983

Erhvervserfaring:

 • Gestaltterapeut, ledercoach, forfatter og underviser, 2005 –
 • Selvstændig journalist og fotograf, 1999 – 2007
 • Fotojournalist praktikant, Ekstra Bladet, 1996 – 1998
 • Produktionsleder og Caster i reklame-, film- og TV-branchen, 1985 – 1995

Frivilligt arbejde:

 • Mentor for Dansk Journalistforbund, 2007 –
 • Krisecentret for voldsramte kvinder, Grevinde Danner Stiftelsen, 2004 – 2005
 • Natherberg for kvinder i Hvidovre, Dansk Røde Kors, 2002

Kontakt mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.

Skriv til mig

Presse

Annette Jønsson på tv - Mandeterapeut

BYDER DU DIG SELV FOR MEGET, MAND? LÆR AT HÅNDTERE DINE FØLELSER OG SÆT GRÆNSER

Annette Jønsson får dig hjem i kroppen, så du opnår ro, fokus og øget nærvær

bog af Annette jønsson

Køb ‘Fra Mand til Menneske’ som e-bog eller lydbog her

Styrk dit potentiale og skab det liv, du ønsker

Leder, mand og menneske - bog

Køb bogen LEDER, MAND OG MENNESKE – 5 trin til lederskab i balance

Call Now Button20 71 21 22