Om mig

Mandeterapeut, Ledercoach & Parterapeut

Hvem er Annette Jønsson

Mandeterapeut, Ledercoach & Parterapeut –  Forfatter til to bøger om mænds personlige udvikling 

Jeg har stor erfaring i at skabe rammen for den vedkommende og dybe samtale. Samtalen der træner dig i at mærke dig selv og dine grænser sådan, at du kan stå ved dine følelser og begynde at leve det liv, du drømmer om.

Min styrke er at rumme, stille spørgsmål og udfordre mænd på lige det, de kommer og vil arbejde med. Ofte er fokus og koncentrationen på målet…..Jeg vil gerne være mere dit eller jeg vil gerne op nå dat med et forløb. Det udfordrer jeg, da processen er nødvendig for at du kan nå derhen. Og processen er netop mit speciale – at få dig fra hovedet og tankemylderet og ned i kroppen så du er tilstede i dit eget liv.

At genfinde balance i livet, når der er ubalance har været mit fokus i snart 20 år som Mandeterapeut og Ledercoach og har resulteret i to bøger baseret på den viden de mange sessioner og forløb har beriget mig med. Det private og det professionelle hænger næsten altid sammen, da du jo er et menneske og dermed bringer din adfærd med rundt alle de steder du befinder dig.

Min far-historie

Når det er blevet netop mænds udfordringer og følelsesliv, der er fokus i mit terapeutiske arbejde, har det helt sikkert en del med min egen baggrund at gøre og de mænd jeg har kendt igennem mit liv – ikke mindst min far.

Min far var en meget engageret, nærværende og levende mand og en kæmpe rollemodel for mig i min barndom. Han inspirerede med sine ideer og kreative tilgang med alt fra kunstmaling, skak, politik, dyr og natur til aktier og rejser ude i verden. Men når han skulle udtrykke egne følelser og forholde sig til mine opstod udfordringerne. Det betød ,at vi ofte kom på kant og jeg længtes efter en anerkendelse og accept, som jeg ikke fik. Det ophobede en vrede inden i mig som var det jeg viste verden, når jeg mærkede sorg og skrøbelighed. Fuldstændig på samme måde, som min kære far gjorde i sine relationer.

Det tog mig flere år i min egen udviklingsproces at lade sårbarheden og den bløde side af mig komme frem. Som første reaktion mærkede jeg oftest vreden og handlekraften, når jeg blev ked af det og har efterhånden lært at finde balancen mellem det maskuline og det feminine.

Det er netop den balance, jeg forsøger at lære videre til både mænd og kvinder, der starter i et forløb hos mig. Balancen mellem de yderpunkter, du oplever i livet vrede-sårbarhed, maskulin-feminin, pleaser-grænser, rationale-følelser og hoved-krop.

Placering af min praksis

I 17 år boede jeg og havde praksis i mit smukke gamle hus i Vanløse. Et hus jeg oprindelig købte sammen med min daværende kæreste og som det var en svær beslutning at sælge i 2022 . I dag har jeg min praksis i Hellerup, hvor jeg befinder mig rigtig godt i de rare lyse lokaler, som passer perfekt til mine 1:1 sessions og gruppeforløb. Og ikke mindst, hvor jeg kan have min hund Carlo med på arbejde. Nu er du advaret :-)

Jeg byder dig rigtig hjertelig velkommen på Bernstorffsvej 146, st. 2900 Hellerup. Du kan parkere gratis på modsatte side af vejen eller nede ad første villavej på højre hånd. Kommer du med tog, ligger Bernstorffsvej Station 5 min. gang herfra.

Jeg modtager løbende supervision både individuelt og som gruppeproces for at holde mit faglige niveau og glæde ved mit arbejde højt. Desuden efteruddanner jeg mig og tager løbende kurser inden for mit fag.

Min metode

I mit terapeutiske arbejde bruger jeg hovedsagligt gestaltterapien som metode, men også coaching, vejrtrækning, mindfulness, stresscoaching og andet. Jeg skaber et trygt og fortroligt rum, der gør det muligt for dig at udtrykke dine svære, måske forbudte og uudtalte følelser. Når du begynder at gøre det, fremstår du mere troværdig og autentisk på din solide platform. ”Når du er den, du er, sker forandringen”.

Du træner at være i nuet og øger dit nærvær. Det får dig ned i tempo, så du mærker din kerne og kommer ind til netop dine temaer/udfordringer. Alting sker med respekt for dine behov og grænser, og du ved og bestemmer, hvad vi skal tale om.

Min vigtigste opgave er at få dig til at mærke dig selv, udtrykke det, du mærker og stå ved det. Og at give dig et rum til at opdage, at du er fin og okay som du er, selvom du føler og mener noget andet, end det, du tror, du skal føle og mene. Min direkte, intuitive og indfølende tilgang til processen og det, der sker, skaber tryghed og tillid, så du relativt hurtigt får nye indsigter og brugbare værktøjer at gå videre med. Jeg bruger 100 procent tilstedeværelse, spejling, teori, eksempler , øvelser og modeller, som tydeliggør de ting, vi arbejder med.

Jeg træner dig til at stå ved, være tydelig i ord og handling, mærke og håndtere svære følelser og komme igennem kriser privat og professionelt

Mine interesser

Jeg får ro, fokus og nye ideer i naturen og i mit sommerhus, når jeg fodrer fuglene, tænder i brændeovnen og hugger brænde. Jeg får gang i energien og indofinerne, når jeg vinterbader og får varmen i saunagus bagefter. Yoga og meditation mødte jeg første gang i Indien i år 2000 og har haft det som en væsentlig del af mit liv siden. Jeg er jævnligt på retreats, workshops og kurser med fokus på stilhed, vejrtrækning, faste og krop. Min hund Carlo og jeg løber og går mange ture ved havet og i skoven og det bliver lange ture, da Carlo er en Jack Russell, der aldrig bliver træt.

Mine nære venner betyder meget og er familie for mig, da min biologiske familie er meget lille. Jeg har en håndfuld venner helt tilbage fra folkeskolen og gymnasiet, der danner kernen i mine relationer. Jeg inviterer til gode middage og spændende snakke i sommerhuset, hvor omgivelserne indbyder til nærvær, glæde og fortrolighed. Heldigvis falder det også naturligt at tage fat i de praktiske opgaver, som er langt sjovere at få gjort, når vi er flere om det.

Jeg har udgivet to bøger

Begge bøger har fokus på mænds adfærd, kriser og udfordringer i parforholdet, i faderrollen, ved skilsmisser og misforståelser i kommunikationen. Du præsenteres for en række mænd, der beskriver deres process og besvær i livet. Du får brugbare værktøjer og indsigter til styrket selvledelse og selvindsigt på jobbet og privat.

‘Fra mand til menneske – Styrk dit potentiale og skab det liv, du ønsker’ (2009).

‘Leder, mand og menneske – 5 Trin til lederskab i balance’ (2019).

Uddannelse & Kurser:

 • Metakognitiv Terapi – Kursus i teori og metode, 2018
 • Unleash the power within seminar med Tony Robbins, London 2017
 • High Performance seminar med Brendon Burchard, Californien 2015
 • Leading Energy & Essens Practitioner www.360gr.dk, 2011
 • Certificeret stresscoach, Think Yellow, 2008
 • Gestaltterapeut, Nordisk Gestaltinstitut – NGI, 1998 – 2003
 • Fotojournalist, Danmarks Journalisthøjskole, 1995 – 1999
 • Merkonom i markedsføring, Handelsskolen, 1988 – 1992
 • Nysproglig student, Frederiksberg Gymnasium, 1980 – 1983

Erhvervsbaggrund:

 • Gestaltterapeut, ledercoach, forfatter og underviser, 2005 –
 • Selvstændig journalist og fotograf, 1999 – 2007
 • Fotojournalist praktikant, Ekstra Bladet, 1996 – 1998
 • Produktionsleder og Caster i reklame-, film- og TV-branchen, 1985 – 1995

Frivilligt arbejde:

 • Mentor for Dansk Journalistforbund, 2007 –
 • Krisecentret for voldsramte kvinder, Grevinde Danner Stiftelsen, 2004 – 2005
 • Natherberg for kvinder i Hvidovre, Dansk Røde Kors, 2002

Skriv til mig

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.