RO - Skrevet i sandet på en strand

Om Jalousi

Jalousi er en følelse vi alle kender og som mange forbinder med kærlighed. Det er ubehageligt at føle sig overvåget af sin partner, for man føler sig spærret inde i et fængsel. Den som er jaloux frygter at miste sin partner, men kan ende med at skræmme den anden væk eller helt kvæle forholdet.

Frygten for at miste kærligheden kan virkelig ødelægge forholdet, hvis man ikke arbejder med sin jalousi. Når vi elsker lidenskabeligt kan jalousien blive en begrænsende følelse, og vi mister kontrollen over vores reaktioner. Vi udspionerer, udspørger eller forsøger at forhindre vores partner i at deltage i sociale arrangementer.

Mens jalousien raser inden i, føler vi os berettiget til at gøre de ting. Selv om partneren føjer sig, løser det ikke kilden til problemet eller får forholdet til at fungere på nogen måde.

En mand kan blive jaloux, fordi han mener, at den opmærksomhed hans kone giver andre, kun tilhører ham. Eller han mærker din jalousi, fordi han er bange for, at han ikke selv fortjener opmærksomheden, da er der tale om dårligt selvværd.

Vejen ud af jalousi

Vejen ud af jalousi er at give hinanden frihed til at udfolde sig uden at sætte begrænsninger for hinanden. Det er vigtigt, at du begynder at tage ansvar for dine egne følelser af usikkerhed. Eller angst for ikke at være elsket eller for at miste den anden. Hvis du har lavt selvværd eller er blevet svigtet i barndommen, kan følelsen af jalousi forstærkes.

Eller hvis du har oplevet din nuværende partner, eller en tidligere partner være utro, har du nemt ved at føle mistro og ønsker derfor at kontrollere din partner. Her er det især vigtigt at parterne har så meget tillid til hinanden, kan de tale ærligt om deres følelser, og at de overholder deres aftaler om troskab og flirten med andre.

I stedet for at forsøge at kontrollere sin partner, eller blive aggressiv og vred, er det meget vigtigt, at den, der er jaloux taler om det og viser sin sårbarhed.

Kan I ikke på egen hånd tale om følelserne på en konstruktiv måde, kan parterapi være et vigtigt værktøj. Individuel terapi kan også hjælpe dig, som er jaloux, med at komme til bunds i årsagerne fra fortiden. Du kan styrke din selvværdfølelse, så du på sigt undgår følelsen af jalousi. Mangler du hjælp til at forstå og håndtere din jalousi, kan du få en prøvetime i en af vore mandegrupper eller bestille 1:1 terapi session.

Kontakt mig

Mangler du råd til, hvilken løsning der er bedst for dig eller har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at mig på telefon 20 71 21 22 eller e-mail aj@mandeterapeut.dk. Du kan også udfylde formularen her på siden. Derefter vil jeg kontakte dig hurtigst muligt med en uforpligtende dialog om din jalousi.

Jeg træner dig til at stå ved, være tydelig i ord og handling, mærke og håndtere svære følelser og komme igennem kriser privat og professionelt

Skriv til mig

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om, hvad du kan få ud af et forløb hos mig.