Hvad gør dig passiv aggressiv?
Mærkes livet tungt og trist lige nu? Har du svært ved at finde lyspunkter, men er blevet sortseer? Er du mester i at ophobe negativitet i stedet for at udtrykke dine behov? Så har jeg listet nogle af årsagerne til, hvad der gør dig passiv aggressiv op her. Ønsker du at blive klogere på egen adfærd og lære at håndtere dine følelser og reaktioner? Start her med at finde ud af, at en afventende, passiv og uengageret adfærd kan være årsag til, hvad der gør dig passiv aggressiv.
Ophobet negativitet
Er du typisk ham i selskabet eller på arbejdspladsen, der holder dine meninger tilbage, mens du lader de andre snakke? Mærker du irritation og indre vrede over det, du oplever/hører uden at reagere på det? Du kigger i stedet den anden vej, så du ikke skal tage ansvar for noget? Genkender du, at dit ønske om at undgå konflikt og at være den venlige, politisk korrekte mand, kollega og partner, er ved at kvæle dig? En direkte årsag til, hvad gør dig passiv aggressiv.
Når du forholder dig passivt og ikke viser, hvem du er, ophobes negativitet inde i dig og ender med, at du får nogle kraftige reaktioner, du ikke kan kontrollere. Men hvorfor er det blevet sådan – måske har det altid været sådan? Vi agerer jo som mennesker på den måde, vi har lært af vores forældre, indtil vi lærer noget nyt. Kommer du fra en familie, hvor vrede og konflikter var tabu og dine forældre undertrykte deres reaktioner og uenighed? Så har du nok aldrig lært at vise og udtrykke vreden. Du har formentlig altid mærket den, men hurtigt lært at undertrykke og pakke den ned, fordi det gav bonus at være en flinke dreng eller pæne pige.
Pleaseren gør dig passiv aggressiv
Pakker du dine følelser ned, får det på et tidspunkt konsekvenser for dig. Kroppen vil reagere, når der ikke er plads til mere irritation og undertrykt vrede. Du har sikket oplevet, at du pludselig kan eksplodere og sige og gøre noget, du ikke er stolt af bagefter? Hvad gør dig passiv aggressiv? Jo, det gør netop undertrykte følelser og al den undertrykte energi, som du forsøger at styre, når du vil virke fattet, korrekt og venlig. Måske behøver du ikke være så politisk korrekt og perfekt, hvis det har så stor effekt på dit indre velbefindende.
Frihed er jo, når vi som mennesker tillader os at være som, vi er. At sige og gøre det, der føles rigtig for dig, vil være en modvægt til pleaseren, som du måske er opdraget til at være. Du kan arbejde med at acceptere alle sider af dig selv og føle dig god nok, selv om du føler dig ked af det, vred eller ulykkelig. Sådan er livet – det går op og ned – kunsten er at leve med hele pakken. Både det smukke og det grimme – det rolige og det urolige – sorgen og glæden, fordi vi indeholder det hele.
5 leveregler for at undgå passiv aggressiv adfærd
1. Sæt grænser og vær tydelig i din kommunikation
2. Find noget du tror på og kæmper for
3. Tro på dine følelser og tag dem alvorligt
4. Sænk dit tempo, så du selv kan nå at følge med i dit liv
5. Tal højt med nære relationer om dine følelser, behov og tanker
Få mere at vide om mig – CV her.
Passion bremser passiv aggressiv adfærd
En sikker vinder mod de indre dæmoner, der udløser passiv aggressiv adfærd, er at tage ansvar for dit liv og dine handlinger. Så snart du træder frem og viser hvem du er ved at udtrykke behov, ønsker og følelser højt fx i dit parforhold, får du det langt bedre. Det mærker du tydeligt, hvis du i længere tid har følt dig indebrændt og lukket af for dine følelser – rare som ubehagelige.
Som mand må du have noget, du brænder for eller kæmper for. Find frem til, hvad du vil med dit liv og sæt det i gang, inden det er forsent. Det lyder måske let for mig at skrive, men jeg tænker det heller ikke er let at leve et liv, hvor du ikke udvikler dig og ikke udlever dit fulde potentiale? Det er for mange af os lettere og mere ufarligt at dulme vores behov og ønsker med masser af tv, serier, alkohol, mad, træning eller porno. Desværre virker det ikke i længden, men ophober negativitet i dig og resulterer i passiv aggressiv adfærd, hvis du ikke vover dig ud af din comfortzone og få sat noget på spil i dit liv. Udvikling er vejen til forandring, og som mand sikkert ikke dit foretrukne sted at være altså i udviklingsfasen. Men tro mig det er, når du begynder at være psykologisk voksen, du mærker livet, passionen, glæden og ikke mindst dig selv.
Vil du vide mere om mine 1:1 terapi forløb – Læs her.
Træn din kommunikation og evne til at mærke efter og stå ved dig selv i en mandegruppe – Læs mere her.