Mærk dig selv, så du kan stå ved dig selv – Få metoder her

Træer med en sø i baggrunden

Det har omkostninger, når vi ikke mærker vores krop og ikke er tilstede i nuet og i os selv. Få metoder og indsigter i dette indlæg til at gøre det anderledes, så du mærker dig selv igen. Mærk dig selv, så du kan stå ved dig selv.
Igen og igen kommer mænd til mig for at træne evnen til at mærke deres krop og deres følelser. Mænd der føler sig pressede, travle og ude af sync med egne behov og ønsker. I stedet har de fokus på alle andres behov og bruger energien på at servicere dem. Den sikre vej til ikke at mærke dig selv og alt det, du vil og ikke vil med dit liv. Jo mere optaget du er af at ordne og gøre tjenester for andre (ydrestyret) – jo sværere bliver det at mærke, hvad der sker med dig og din krop.
Har du svært ved at mærke dig selv – er du formentlig heller ikke særlig god til at stå ved dig selv og kommunikere dine behov.

ONLINE FORLØB:

Vil du have øvelser og fokus på at mærke din krop har jeg lavet et online forløb til dig her: Mærk din krop, mand.
Træning i at mærke og stå ved dig selv: 1:1 sessions – Book tid her.

Når vi lukker af for følelser, mærker vi ikke

De fleste mennesker har lært at lukke af for de følelser, de ikke bryder sig om. Det er følelser som fx vrede, sorg, skam, jalousi, glæde og seksualitet, som ikke var accepteret af forældrene og dermed ikke gav omsorg, ærlighed og nærhed. Når et barn oplever, at særlige følelser ikke er populære i familien, holder det op med at vise de følelser og lærer at undertrykke dem for at beskytte sig mod at blive afvist. Overlevelsesstrategier der virkede, da du var lille, men som du ikke behøver at som voksne. Nu bestemmer du selv, kan tage ansvar og kontrol over vores liv og vedkene dig alle følelser livet byder på. Desværre bruger mange stadig de gamle mønstre, da de ikke har lært at gøre andet. Adfærd er ikke statisk, men kan trænes og forandres til noget, der virker langt bedre for dig.

Hvad gør du for ikke at mærke:

 • Du har altid travlt og en fuld kalender
 • Du intellektualiserer som er det modsatte af at være i nuet og mærke
 • Du lukker af for svære følelser
 • Du taler og taler (larmer), så du ikke mærker dig selv
 • Du lader din indre dialog styrer og forstyrre
 • Overforbrug/misbrug af: alkohol, mad, sex, sociale medier, motion, serier m.m.

Hvilke metoder bruger DU for ikke at mærke de svære følelser? Vil du finde ud af det? Og blive klogere på, hvordan du får det bedste ud af dit potentiale? Book en tid HER.


Deltag i en af mine mandegrupper og opdag, at du er en okay fyr, der har det som mange andre. Book din plads HER.


Kom tilbage til dig selv

Du kan ikke leve et liv uden at mærke og acceptere, at der dukker svære, triste og sorgfulde følelser op. Som menneske vil du altid opleve modgang og dårlige dage i perioder, og det er okay. Vær ikke bange for følelserne, når det sker for dig. Vær i stedet nærværende og mærk, når det gør ondt. Du lytter indad til dig selv og lærer at acceptere, at du ikke kan vige uden om, men må igennem og rumme det. Sådan vil du begynde at mærke din krop og mærke dine følelser og rense ud i systemet. En god proces, der gør dig mere rummelig først over for dig selv og dernæst over for andre. Hvis du vil rumme andres svære følelser, må du starte det med at være i stand til at udholde dine egne svære følelser. Ingen quickfix, men nærvær, ned i tempo og træk vejret!

Mærker du ikke dig selv – kan du ikke stå ved dig selv

Tankerne tager over, når vi ikke mærker kroppen

Jo mere nærværende det lykkes os at være, jo færre og mere positive tanker får vi. Det påvirker vores humør på en rar og behagelig måde. Og positive tanker giver glade følelser og desværre modsat, hvor negative tanker giver tunge og negative følelser i hele kroppen. Al den energi du bruger på at lukke af for sider i dig selv, bruger du ikke på det, der er godt for dig. Du bliver udmattet, trist og utilfreds, men ved måske ikke hvorfor, du har det, som du har det. Det er hårdt ikke at være sig selv, hvilket du ikke er, når du lukker af for dig selv og din livskraft.
Bryd dit mønster og prøv nogle eller alle nedenstående punkter:

Sådan mærker du bedre dig selv:

 • Sænk dit tempo og træk vejret dybt
 • Tie stille, lyt indad og opdag hvad der sker med dig
 • Vær tilstede og træn dit nærvær
 • Accepter de følelser du har
 • Kommuniker højt hvad du føler og har brug for

Du kan komme langt rimelig hurtigt via 1:1 coaching. Jeg træner dig i at mærke dine følelser og stå ved dem. Det vil hurtigt styrke dit selvværd og gøre dig glad.