Nærvær er sexet – få 5 tips til mere nærvær

Portræt af par til samtale

Træn dit nærvær! Nærvær er sexet! Brug de 5 tips til mere nærvær. Din partner vil elske det! Skynd dig inden løbet er kørt! Hvis du fortsætter med at bruge al din aktive tid af døgnet på arbejde, sport og andre egoprojekter – risikerer du at miste nærværet til både kone og familie.
Hør bare, hvad den amerikanske ægteskabsrådgiver Justice Schanfarber skriver i et blogindlæg:
– Kvinder forlader deres mand, når han ikke er nærværende. Han arbejder, spiller golf, ser tv, fisker eller løber Marathon. Listen er lang. Disse mænd er ikke onde. De er gode mænd, de er gode fædre, de støtter familien økonomisk. De er søde og venlige. Men de tager deres kone for givet. De er ikke nærværende. Og det er ikke særlig sexet – nærvær er sexet!

Kvinder vil have nærvær

Når jeg arbejder med par, der er kommet langt fra hinanden eller oplever utroskab i deres relation, bunder det ofte i, at nærværet i forholdet er forsvundet. Hun føler sig overset. Savner at blive set, hørt og begæret. Hun ønsker, at du mærker hende, at du fornemmer, hvor hun er, og hvad hendes lyst er. At du simpelhen er tilstede i hendes selskab og mærker hende i kontakten.
Kvinder finder det utroligt sexet, hvis du er passioneret og tydelig i dine behov. Altså at du ved, hvad du vil have, og er tydelig omkring, hvor dine grænser går. Så vil hun være med til næsten, hvad som helst. Mekanismen er: Når du tænder – tænder hun.

Find gnisten

Skal det lykkes dig, må du træne din evne til at være i nuet. Det kræver naturligvis at du er autentisk og starter med at mærke dig selv, din power og passion. Hvad brænder du for? Ellers vil du hurtigt blive gennemskuet og afvist. Nærvær kan ikke fakes. Det skal komme fra hjertet – din interesse skal være oprigtig, når hun taler. Find ud af om du stadig har gnisten og er nysgerrig på hende. Hvis ikke kan det genopbygges og genstartes.

5 måder du skærper dit nærvær

–       dybe vejrtrækninger – hold pause

–       sænk dit tempo og lyt til dig selv og til hende
–       hold øjenkontakten og kig hende dybt i øjnene
–       minimer dine ord – tavshed kan være healende
–       beslut dig for at skabe 100 procent nærvær til din partner mindst 10 min. hver dag
Ønsker du at træne din evne til at være i nuet og mærke dine behov nu kan du kontakte mig her: 20 71 21 22 eller aj@mandeterapeut.dk  – Jeg træner dig i at mærke, hvad du brænder for og hvordan du er nærværende.