Har du svært ved at tale med din partner? – Træn din indre balance

RO - Skrevet i sandet på en strand

Aldrig har antallet af skilsmisser været så højt som i dag. Og aldrig har det været så svært at kommunikere. Kender du det? Har du svært ved at tale med din partner?

Hvad er det vi misser og tager for givet, så det hele pludselig ender med et brag? Måske har du svært ved at tale med din partner?
Kunne du tænke dig at forebygge og være på forkant i dit parforhold, så du undgår en skilsmisse? Læs om parterapi her. 
Måske kender du følelsen af, at du har lyst til at løbe eller bare være i fred, når samtalen går i retning af de svære ting i Jeres relation? Har du svært ved at tale med din partner? Det kan et parterapiforløb ændre på, da I træner jeres kommunikation og åbenhed.
Du aner ikke, hvad du skal sige eller gøre i den kritiske situation, og det ender ofte med, at du bliver tilskuer fra sidelinjen, mens din partner styrer afsted og tager de store beslutninger.
Hellere tie stille end sige noget forkert, tænker du måske. Så kan det jo ikke gå helt galt. Men desværre er den manglende kommunikation ofte det, der øger utrygheden og utilfredsheden i forholdet.
Vi mister forbindelsen til hinanden, hvis vi stopper kommunikationen. De små daglige snakke og tjekken ind på, hvordan vi har det, er med til at skabe nærvær, tryghed og tillid i relationen.

Tanker tager over

For mange mennesker er det mere trygt og ukompliceret på den korte bane at danne egne scenarier via tanker og tolkninger, der desværre ofte ikke har noget med virkeligheden at gøre.
En adfærd, der skaber usikkerhed og misforståelser i dagligdagen, fordi vi ofte gætter og tolker forkert på den anden.
Det der virker er at stille spørgsmål, tjekke fakta og gå i dialog med din partner. Det vil gøre hende glad, da hun vil føle sig set og respekteret samtidig med, at I nu er i kontakt og nærværet opstår.
Se model her for at skabe balance mellem fornuft og følelser:

Træn din balance

Hvis du er meget styret af din rationelle del (orange) – altså lever dit liv og tager dine beslutninger udfra logik, anayse og fornuft, mærker du måske et savn efter glæde, spontanitet og liv (gul). Læs om 1:1 sessions her  
Omvendt kan det være du lever et liv styret af dine følelser. Er meget rummelig, i kontakt med din fysiske krop, og har svært ved at sætte grænser og tage beslutninger. Det skaber igen en ubalance, da det følelsesmæssige ikke kan stå alene.
Balancen kan trænes ved, at du begynder at blive opmærksom på, hvad der er i spil for dig. Du besøger både den orange og den gule del, når det føles rigtigt. Det er ikke et enten eller men et både og. Når du tillader dig selv at være i kontakt med både det rationalle og dine følelser, vil du hurtigt opdage, at du får mere ro, fokus og balance i dit liv. Du bliver en ægte udgave af dig selv og vil nyde dit liv mere intenst, fordi du står ved dig selv og dine ønsker.
Vil du vide mere om, hvordan du træner din evne til at skabe balance i dit liv både privat og professionelt, kan du ringe eller sende en mail:
aj@mandeterapeut.dk eller ring: 20 71 21 22 og få en snak inden du booker en tid.