Hjælp til mænd – kommunikation er vejen

Mand laver sky diving
Luft under vingerne!

Desværre tror manden alt for ofte, at hvis han indretter sig og kører efter konens behov, ordner og gør ting, som hun bliver glad for, bliver han elsket og værdsat højere af hende. Det driver ham til at give køb på egne ønsker og gå på masser af kompromisser i familie- og kærlighedslivet. Han undlader at tage snakken og en evt. konflikt med partneren, hvilket ikke er vejen. Hjælp til mænd – kommunikation er vejen.
På kort sigt virker det for ham, fordi der opstår færre konflikter og uenigheder i parforholdet, men på sigt bliver både konen, og han selv irriteret og kedsomheden sniger sig ind i forholdet. De livsgivende udsving med følelser som vrede, glæde, sorg og seksualitet, der giver hverdagen kulør, forsvinder, og trommerummen fylder mere og mere. Hun drømmer om, at han træder i karakter og viser, hvem han er, mens han undlader at stille krav og kører indre dialoger i stedet for at sige tingene højt.
Hjælp til mænd – kommunikation er vejen: Når han opdager, at det han gør ikke giver ham det, han drømmer om. Uheldigvis snarere tværtimod, da hun begynder at kede sig og savne modspil.

3 handlinger ud af krisen :

1)   Mere direkte og åben dialog

Stop din indre dialog og del dine tanker og følelser med din partner. Det skaber nærvær, interesse og kontakt i jeres relation. Du kan tænke dig ud i de værste situationer uden, at det har noget med virkeligheden og nuet at gøre. Du bliver indadvendt og svært at komme i kontakt med, og din partner risikerer at føle sig alene, selvom du sidder lige ved siden af.

2)   Uenighed er med til at udvikle

Jeg arbejder med mænd, der forbinder uenighed med stor fare. Mange har en kodning/erfaring, der siger, at hvis jeg er uenig og siger min mening, som ikke er den samme som min partners, kan det ende med, at hun ikke elsker mig og måske forlader mig. Som en voksen mand er du selv ansvarlig for dit liv og kan gøre lige, hvad det passer dig. Derfor får du et mere autentisk og kraftfuldt liv, når du accepterer uenighed og ser det, som mulig for udvikling og forandring.

3)   Husk at stille krav og byde ind med dine behov

Tænk hvis du pludselig efter 15 års ægteskab opdager, at du aldrig har stillet krav og ikke er gået efter at få dine behov og ønsker opfyldt. Men i stedet har ordnet og arrangeret, så alle andre i familien har fået det, som de vil have det. Og hvis du oven i hatten skyder ansvaret fra dig og beskylder din partner for at være fremme i skoene og i den dominerende afdeling, er du virkelig på den gale vej. Næ, du kan jo bare selv komme op på hesten, tænde gnisten i første omgang i dig selv og hive ansvaret for dit eget liv hjem. Når du begynder på det, vil du mærke en markant forandring inde i dig – dit humør og energiniveau stiger betydeligt – du har ikke længere brug for at være den sure, irritable og ikke særlig nærværende far, mand eller leder. Du bliver mere fri og får meget mere af det, du ønsker dig.