Midtlivskrisen lammer mænd i 40 års alderen

Pressebillede af Annette Jønsson i sin have
40-års krise nej tak 

Manden oplever, at han skal opfylde en masse krav og forventninger kvinden har til ham. Han skal være blid og hård. Han skal styre familielivet og karrieren, og han skal være stærk og vise sin sårbarhed. Alt dette samtidig med, at han også lægger tøj sammen, laver mad og holder barselsorlov og har sin maskuline identitet på plads. Det er en stor opgave for ham og for en del mænd alt for stor. Resultatet hvis han ikke siger fra kan ende med: Midtlivskrisen lammer mænd i 40 års alderen. 
Oplev en 1:1 session – Se mere her inden du booker
Mange stiller høje krav til sig selv og bruger meget energi på at holde øje med, hvad hans partner ønsker. Når han er fokuseret på at efterleve de krav, hun stiller til ham, fjerner han sig fra sig selv. Han mister evnen til at mærke sine egne behov og følelser, fordi han er ovre i hende for at regne ud, hvad hun ønsker sig. En adfærd, der ikke er drevet af lyst, men af pligt og frygt for at miste. Desværre sker det, at han helt glemmer selv at stille krav til sin partner, og aldrig ber hende om ting, der er væsentlige for ham.

Midtlivskrisen lammer mænd i 40 års alderen

Som mand er du nødt til at træde i karakter og stå ved dig selv. Øve dig i at sige NEJ, når du ikke er enig og skab plads til dig og dine værdier i dit parforhold. Det bliver meget sjovere og friere, når du tillader dig at udfolde hele dit potentiale.
Du kan træne dit nærvær, selvværd og kommunikation i en mandegruppe – Kig her
Det kræver, at din maskulinitet kommer i spil, hvor du udviser handlekraft, tager beslutninger og har mod til at gøre ting, der ikke nødvendigvis gør dig populær og giver dig succes, men snarere tværtimod. Alligevel vil du opdage med tiden, at det virker, når du kommunikere tydeligt, hvad du føler og tænker. Undlader du at gøre det, ender du som en trist, vred og irritabel mand, der ikke er særlig sjov at være sammen med. I en familie er det ikke frugtbart, da de andre medlemmer ikke orker det, og du trækker dig mere og mere, og pludselig ender det med skilsmisse. En ond spiral, der lever sit eget liv, hvis I ikke taler om tingene.

Vend din svaghed til din styrke

Mange mænd oplever, at de viser svaghed og sårbarhed, når de fortælle om noget, de ikke er gode til eller hvis de siger nej og afviser noget overfor deres partner. Det har konsekvens ikke at gøre det, fordi han dermed ikke giver sig selv mulighed for at vise, hvem han egentlig er, og hvad han står for. Det hele bliver meget hurtigt på partnerens primisser, hvis han bare følger med. Derfor kan det blive din styrke, når du viser, at der er ting, du ikke vil være med til eller ikke er enig i.

Din mandeidentitet    

Tiden er gået og du har i årevis indordnet dig og slugt kameler i dit forhold. Beklageligvis er ansvaret suverent dit eget. Ingen har tvunget dig til det, og du har måske tænkt, at det nok går over i de svære perioder. Du har ikke taget samtalen eller delt dine tanker med hende, og nu har hun fået nok og siger SLUT. Det sker i 2/3 af tilfældene, at det er kvinden, der siger stop og kommer ofte som et chok for manden, der står lammet tilbage og skal starte sit liv forfra på egen hånd.
Her bliver det vigtigt, at du som mand selv definerer din identitet og i den grad stopper op og mærker efter, hvad du har lyst til, og hvad der er det rette for dig lige nu. Det kan godt være, at de kvinder du møder har en masse tårnhøjde og urealistiske forventninger til dig og dine egenskaber. Men det er temmelig ligegyldigt. Ret energien og fokus indad, og bliv tryg med, hvad der rør sig i dig, så kan du bedre opdage, hvilke egenskaber du ønsker hos kvinden.
HUSK, du skal også stille krav og have forventninger til hende, du skal leve sammen med. Jo mere kønsrollerne udviskes – jo sværere bliver det at stå fast som mand og hvile i din maskulinitet. Går du alt for meget i hendes retning og lader hendes feminine normer og behov styre, ender du med at føle dig amputeret som mand og menneske, hvilket ikke er særlig attraktivt hverken for dig selv eller andre.

 3 fokuspunkter der hjælper dig gennem din midtvejskrise:

–       ret dit fokus ind mod dig selv og start der

–       kom ned i tempo, træk vejret og mærk efter

–       udtryk dine følelse, tanker og behov højt og tydeligt