Konfliktsky: Nu siger jeg ordentligt fra

Annette Jønsson portræt - Mandeterapeut
Hvordan undgår jeg konflikter?

– Det var ikke særlig svært for mig at tage skridtet til at gå i terapi. Jeg havde nogle samtaler med min kone om det, og sammen besluttede vi, at det nok var vejen til at få en bedre kommunikation og forståelse i vores forhold. Jeg har aldrig brudt mig om at blive irettesat eller kritiseret. Når min kone fortæller mig, at der er noget, hun er utilfreds med, har jeg det med at gå i forsvarsposition, hvilket besværliggør vores kommunikation. Derfor var mit ønske blandt andet at arbejde med at blive bedre til at kommunikere og finde en måde, så jeg ikke behøver at gå i forsvar. Desuden havde jeg brug for at blive bedre til at mærke mine behov og sige til og fra.
Vil du ændre på din måde at kommunikere på og sige tingene direkte, book 1:1 sessions her:
Konfliktsky: Nu siger jeg ordentligt fra.
Når alle i familien er samlet derhjemme, er der kog i gryden og meget at holde styr på. Det er vigtigt for mig at have kontrol over tingene og sørge for, at alle kommer til tiden til det, de nu skal, får læst deres lektier og passer deres sengetid. Jeg bruger meget energi på at holde orden på vores fire halvstore børn og slapper sjældent selv af. Det vil jeg gerne blive bedre til.

Konfliktsky mænd

Mads var igennem et forløb hos mig og fik mange nye værktøjer og indsigter, som betyder, at han i dag siger tingene mere respektfult og ikke gemmer på det han føler, tænker og har lyst til. Her er et konkret eksempel:
Jeg husker en samtale, jeg havde over telefonen med min ekskone forleden. Inden jeg fik fat i hende, havde jeg lagt flere beskeder på hendes svarer, uden at hun havde ringet tilbage. Det var begyndt at irritere mig temmelig meget, fordi vi skulle have nogle ting på plads omkring vores søns konfirmation. I stedet for at blive sur, skælde ud og kræve svar på, hvorfor fanden hun ikke ringede tilbage, fortalte jeg hende, at jeg blev ked af det, fordi det går ud over vores børn, når vi ikke kan finde ud af at arbejde sammen.
Hun reagerede helt anderledes, end hun normalt ville gøre, og sagde undskyld. Siden har hun ringet tilbage de fleste gange, så vi har kunnet aftale, hvad der nu skulle aftales. For mig er det nyt at kunne sige fra og gøre det på en respektfuld og ordentlig måde, hvor jeg tager udgangspunkt i mig selv og fortæller hende, hvad det gør ved mig, når hun ikke reagerer på mine opkald.

Mere nærvær med børnene 

Terapiforløbet har helt klart hjulpet mig til at blive bedre til at sige fra. Det er ikke længere så farligt at sige højt og tydeligt, hvordan jeg har det, hvad jeg vil og ikke vil. Samtalerne har smittet af på mit selvværd og givet mig en større tro på mig selv. Det er også blevet nemmere at være til stede i nuet.
Jeg har i dag en øget opmærksomhed på mine omgivelser, og hvad der sker her og nu. Min nye måde at være til stede på betyder, at jeg kan give mine børn den opmærksomhed, de fortjener. Jeg får gladere børn, så snart jeg hører efter, hvad de siger, og reagerer på dem. Det skaber et langt større nærvær mellem os i familien, og de taler mere åbent og direkte til mig.