Mandens midtvejskrise – Her får du 5 tegn

Mand set bagfra - Mærk dig selv

Her er en gennemgang af 5 områder, der kan være tydelige tegn på, at du er midt i en krise. Måske har du ikke ville indrømme det over for dig selv. Og slet ikke over for andre – end ikke dine nærmeste, fordi du er vant til at klare alting selv. Det er der bare ikke nogen, der kan. Det er et tegn på styrke at kunne bede om hjælp. Tjek de 5 områder og opdag om du genkender noget i dit liv lige nu. Hvis du gør og har mod på det, kan du hjælpes videre i et forløb, hvor jeg giver dig nye måder at være i verden på, som styrker dit selvværd, din glæde og balance i hverdagen.

1. UTROSKAB:

Er du begyndt at kigge efter yngre modeller og overvejer eller er måske i fuld gang med utroskab? Du har måske i mange år ikke sat foden ned og sagt din mening og dermed ikke fået dækket dine behov i parforholdet. Det kan være årsagen til, at du nu ikke kan holde ud at være tæt på din partner. Inderst inde er du vred og skuffet over hendes manglende omsorg for dig, men du får det ikke sagt højt. I stedet er I begyndt at leve jeres liv lidt hver for sig, hvilket gør, at I fjerner jer fra hinanden og opbygger to parallelle liv. Det er ikke dit ønske, men ubevidst undgår du dagligt at komme tæt på hende. Hun mærker dit fravær – vover ikke at spørge, hvad der er galt, men prøver at løse det ved ikke at være hjemme, når du er der. I undviger hinanden i uro for at komme i konflikt. Det kan gå i en periode, men ikke for evigt. Mandens midtvejskrise er i fuld flor.

2. ALENE HJEMME – BARE JER TO:

I er nået dertil i livet, at jeres børn ikke er meget hjemme eller måske er de allerede flyttet. Det betyder en ny epoke i forholdet, fordi I skal finde en ny måde at være i jeres relation på. Nu er det jer to – måske føles det tomt eller udfordrenden, da I ikke har nogen til at være en buffer mellem jer og derfor selv må sørge for, at kontakten etableres og holdes ved lige. Skal det lykkes, må I tage det alvorligt og arbejde på at skabe en ny måde at være par på.

3. FARVEL UNGDOM:

Mister du gnisten, interessen og handlekraften, når du mærker din dødelighed? Dine kropssignaler fortæller dig, at du ikke er 20 år mere og måske tager det toppen af dit selvværd og mindsker sexlysten? Du har hele dit liv været vant til at være fysisk stærk og kunne gøre, hvad der var nødvendigt af hårdt fysisk arbejde og træning. Men alting forandrer sig også din krop, så du har ikke andre valg end at acceptere og gå med. Det bedste du kan gøre for dig selv og dit humør er at lytte til kroppen og tage det alvorligt, når den er træt, sulten eller øm. Vær god ved dig selv, så det ikke bliver dobbelt så hårdt, hvis du straffer dig selv ved ikke at anderkende din egen dødelighed.

4. VAR DER IKKE MERE TIL MIG?

Når du pludselig opdager, at du har levet mere end halvdelen af dit liv og egentlig ikke er helt tilfreds, risikerer du at få en nedtur. ‘Var der ikke mere til mig end dette’? – ‘Skal jeg ha’ det job, den partner og den bolig resten af livet eller skal der ske noget andet’???? Der kan stå mange spørgsmål i kø inde i hovedet, der gør livet tungt, trist og svært for dig. Du har flere muligheder her. Du kan vælge at tage ansvar for gøre noget af det, du altid har drømt om eller du kan leve med, at det er som det er. Igen er accept et godt redskab til at skabe ro. Hvis ikke må du finde ud af, hvad det er du skal gøre, som vil glæde dig og give mening i dit liv.

5. DU TRÆKKER DIG VÆK:

En meget almindelig måde for mange mennesker at beskytte sig på, når noget er svært, er at trække sig fra kontakten. At blive stille, indadvendt og ikke kontaktbar. Men det gør dig temmelig ensom, og sætter dig ud af spillet i familien, på jobbet eller i vennekredsen. Hvis du savner spænding eller udfordring i fx. dit parforhold, får du jo aldrig det du ønsker dig ved at trække dig væk. Mærker du, at du savner noget og ikke er glad, ændrer du tingene ved at tale om det. Giv udtryk for dine tanker og følelser, så du opnår nærvær og giver din partner en chance for at forstå dig og dermed kunne give dig omsorg, kærlighed og tillid. Gør du det modsatte ved at trække dig uden at sige hvorfor er det tydelig tegn på din midtvejskrise. Og det kan være meget ensomt.
Ønsker du at arbejde på at ændre nogle af disse 5 områder, der gør, at du føler dig alene og i krise kan du læse mere her: SE HVAD DU KAN GØRE FOR AT HJÆLPE DIG SELV FORANDRING NU.
Hvis du genkender disse tegn og udsagn, jeg her har listet op er der stor sandsynlighed for, at du er ramt af en midtvejskrise. Det er ikke mystisk eller noget usædvanligt. Men det kan være smertefuldt og ensomt, hvis du går med det alene og ikke har nogen, du vil/kan tale med. 
I et forløb hos mig får du brugbare redskaber til at komme videre. Du opdager, at du selv kan begynde at tage ansvar nogle steder, du før har undgået. Du vil vokse personligt og dit selvværd styrkes, når du bliver klogere på dig selv og din adfærd. Det giver frihed og ro, når du selv er klar over, hvad du kan gøre for at få det bedre med dig selv og dine nærmeste.
Det vil være en glæde og fornøjelse at arbejde med dig, hvis du er parat til at gå næste skridt for at genskabe balancen i dit liv. Book en tid til en indledende samtale her.
Kontakt mig på mail eller telefon og få flere informationer. Du kan også bestille en tid til en indledende samtale.