Jernmand med følelser – 3 råd til at styke din maskulinitet

Annette Jønsson portræt - Mandeterapeut

Link til Berlingske:

En ventil til følelserne

Jernmand med følelser – 3 råd til at styrke din maskulinitet: Rent fysisk kan hård træning, hvor kroppen belastes, du mærker smerten og udmattes være en perfekt måde til ikke at mærke de følelsesmæssige udfordringer, du oplever. Helt ubevidst kan træningen fungere som en ventil, der giver luft for alt det, du ikke får sagt, gjort eller handlet på i dit liv. Vi er opdraget til at være pæne og tolerente mennesker, der ikke viser vrede og siger nej, derfor risikerer vi, at der ophober sig en del agression i kroppen, som kan fremkalde ubehag og stresssymptomer.
Det er naturligvis også en måde at komme lidt væk fra dagligdagens forpligtelser og gøremål, og et sted, du som mand kan have for dig selv uden at blive forstyrret. Og en ekstra bonus er mandefællesskabet, der opstår under træning og ved afvikling af selve sportsbegivenhenden – dit sted hvor du bestemmer og selv stiller kravene.

Viser styrke og maskulinitet

Som mand viser du din styrke, når du træner hårdt fysisk. Det er her du adskiller dig fra det feminine og viser din maskuline overlegenhed  Det kan efterhånden være svært at opdage forskellen på mænd og kvinder, da vi skal kunne, sige og mene det samme og mange af vores handlinger efterhånden er temmelig ens.
Når jeg løber en tur i parken, møder jeg mange mænd, der går tur med den lille arving løbende ved siden af klapvognen. Hvis farmand ikke havde sit iøjenfaldende hipsterskæg, ville jeg ikke vide om det var mor eller far, der talte til barnet. Manden har tillært sig de samme ord og passen på dit og dat, som hans kone, hvilket ikke giver barnet mulighed for vildskab og plads til at udforske verdenen, som jo er den maskuline del af opdragelsen.
Ekstremsporten kan være et sted manden differentierer sig fra kvinden. Han mærker sin maskulinitet, når han presser sig selv til det yderste og oplever en velvære og tilfredshed ved det. Udfordringen er, at stå ved dig selv som mand, hvilket der skal mere til end at være en fantastisk atlet. Vær opmærsom på, når dine grænser er nået, bliv bedre til at sige fra og stå ved det, du vil og har brug for.

3 råd der styrker din maskulinitet:

–       Sænk dit tempo og vær nærværende
–       Stop din indre dialog og tal/lyt/spørg i stedet
–       Mærk dine vrede, tag den alvorligt og udtryk den