Kvinden forlader manden, fordi hun keder sig og savner modspil

Par i sengen med tydelige problemer - Skilsmisse

De har små børn, krævende karrierejobs og har lige købt hus på den rigtige adresse. Nu skal livet nydes. Drømmen er gået i opfyldelse og så sker katastrofen. Hun orker ikke mere. Hun keder sig. Hun bliver ikke udfordret. Hun savner voksent modspil og at blive taget hårdt på spisebordet, når ungerne sover. Så hun siger til sin lammede og uforberedte mand: – Jeg vil have en pause. Jeg flytter for en periode, fordi jeg  har brug for at mærke mig selv og finde ud af, hvad jeg vil. Kvinden for lader manden, mens han på igen måde har set det komme.

NY TENDENS

Jeg oplever i min praksis lige nu, at par kommer med netop dette problem. Kvinden har fået nok af at styre både sit karrierejob og familielivet. Hun tørster efter en mand, der træder i karakter og sætter hende på plads. Hun nærmest opfordrer ham til at tage styringen, fordi hun er totalt fed up af at være kaptajn på familieskibet. Det føles ensomt at være den, der beslutter de store ting og har et øje på hver finger, mens han venter på anvisninger til, hvad han skal gøre. Manden tager sjældent selv initiativ, når det handler om opdragelse og de følelsesmæssige udfordringer i familien. Hun er i fuld kontrol og tager reflektorisk ansvar for en masse samtidig med, at han forsøger at gætte hendes behov og ønsker for at undgå ballade. En kæmpe udfordring, der skaber ubalance i parforholdet, da det ikke er ligeværdigt og der mangler nærvær og kontakt melem dem.

KVINDEN FORLADER MANDEN I DESPERATION

Jo mere kvinden stepper op og provokerer manden til at reagere fx ved at true med at forlade ham, jo mere underkaster han sig og gør alt, hvad han tror, hun ønsker. Den store fejl han begår her er, at han gætter på, hvad hendes behov er og undlader at gå i dialog i frygt for at blive afvist. Det gør hende endnu mere frustreret, da hun ikke føler sig set og accepteret. Han kæmper videre for at tilfredsstille ’mor’ og de bliver mere og mere ensomme i et forhold uden kontakt og gnist. Når hun mærker hans underdanighed, får hun endnu mere lyst til at løbe skrigende ud af huset. Hun bliver vred og skruer op for kontrolknappen, og bliver mere hård og kontant, da hun ikke tør slappe af i frygt for, at der ikke er nogen til at tage over. En negativ spiral, de begge må være indstillet på at stoppe, hvis de skal finde hinanden igen.

BALANCE I DET FEMININE OG MASKULINE

Skal kvinden blive blød, kærlig og hvile i sin femininitet, er manden nødt til at steppe op og vise, at han nok skal klare ansvaret og træde til og sige: – Hey, nu tier du stille og gør som jeg siger……bare en gang i mellem. For at skabe balance, må hun slippe kontrollen og give ham plads til at være, den han er. Hun skal stoppe med at rette på ham og være efter ham heletiden. I stedet må hun vise sin sårbare side, være kærlig og åben i kontakten. En rigtig moderjord, der tror på ham, roser og anerkender ham, som mand og far. Den behandling får ham til at deltage mere naturligt, da han bliver mere rolig og tryg. Han får lyst til at deltage i de følelsmæssige ting, der sker i familien og bliver en mere ligeværdig partner.

Manden er nødt til at føle sig sikker, når han skal være i egne følelser og tale om dem. Han skal være sikker på, at han bliver respekteret og støttet ellers lukker han af og forsvinder følelsesmæssigt. Og det er jo netop årsagen til krisen i parforholdet, at han forsvinder fra det følelsesmæssige ansvar over for både hans kone og børn. Ønsker kvinden en mand, der er i kontakt og i spil på de væsentlige områder, ligger knappen ofte hos hende. Pas på at han ikke hopper ud på sidelinjen, hvor han fungerer som den praktiske gris, der ikke skal have noget klinket.
Vil I som par arbejde med Jeres relation, kan jeg kontaktes her: aj@mandeterapeut.dk eller ring på: 20 71 21 22.
Vil du arbejde med din maskulinitet og kommunikation, vil jeg gerne være din sparringspartner. Book en indledende session her: aj@mandeterapeut.dk eller ring:  20 71 21 22.