Når mænd rammes af midtvejskrise – 5 veje videre

Trist mand med hovedet i håndfladerne - midtvejskrise

Hvad er det, der sker, når mænd rammes af midtvejskrise? Nu gik det lige så godt eller gjorde det?

Har du det rigtig dårligt og føler dig trist, når du slår øjnene op om morgenen? Ved du ikke hvad det er, som trækker din energi ned og tynger dit humør? Så er det nu, du må finde ind til årsagen. Uden at kende årsager og forstå din egen adfærd, kan du ikke forandre situationen. Det vil jeg gerne hjælpe dig videre med. Mit fokus når mænd rammes af midtvejskrise ligger på at indskærpe alt det, de fortæller og oplever og finde ind til essensen, så det bliver mere klart og muligt at arbejde med. Læs om mine 1:1 sessions HER.

Er det sådan du har det, mand?

 • Bruger du al din energi på at hjælpe og tilfredsstille andre, så du føler dig tom og udmattet?
 • Har du mistet glæden og evnen til at fokusere og være nærværende, når du er sammen med andre?
 • Har du mest lyst til at træde lidt i baggrunden og være dig selv?
 • Mærker du en utilfredshed uden at handle på det?
 • Er du begyndt at overlade beslutninger og ansvar for jeres fælles liv til din partner?
 • Føler du dig ude på et sidespor i din opdragelse af dine børn?

Hvad vil det sige, når du som mand rammes af midtvejskrise og hvad kan du gøre? 

Hvis du genkender nogle af de punkter ovenover, skal du tage det alvorligt. Måske er det svært for dig at erkende, at noget er galt? Du har været vant til at klare dig selv og vise udadtil, at du har styr på tingene. Men det er ganske naturligt for alle både mænd og kvinder at komme til et punkt, hvor livet gør ondt og det ikke lige forsvinder igen. Det bedste du kan gøre for dig selv er at anerkende din tilstand og tale med nogen om det.

Undlad at bruge din energi på at få det til at forsvinde, da det kun vil forstærke følelsen af tristhed. Ingen går igennem livet uden kriser. Find ud af, hvad du er ked af, og hvad der har udløst din midtvejskrise. Er det nu i dit liv, at du vil være ærlig over for dig selv? Du vil ikke længere løbe væk fra ubehaget, men forholde dig til det, der sker. Erkend at der er noget, du må tage fat på og nogle følelser, du måske har undgået og fortrængt, som banker på. Tiden er oplagt til at blive klogere på sig selv og mere bevidst om egen adfærd, som vil gøre alting nemmere for dig.

Køb lydbogen ‘Fra mand til menneske’ HER og bliv klogere på dig selv og din manderolle.

5 veje videre – hjælp dig selv: 

 • Stop op, sænk dit tempo og kom tilstede i det, du laver
 • Acceptér dine følelser; det er okay at være vred, ked af det og at ville ændre nogle ting i dit liv
 • Lyt til din krop og dit humør og gør noget, som gør dig glad og ikke presser dig
 • Vær i nuet/træk vejret dybt, så du kan mærke dine behov og grænser
 • Kommuniker dine tanker og følelser til din familie og dine venner, da det skaber et bedre sammenhold og nærvær

Har din mand en midtvejskrise?

Er du kvinde og mærker du en forandring hos din mand? Han er måske begyndt at trække sig, være mindre deltagende og ikke så glad, som han var engang? Han siger, at alting er okay, når du spørger ham, hvordan han har det, selvom han ser trist og energiforladt ud. Så skal du være opmærksom, fordi din mand vil helst ikke vise, at han ikke er ovenpå. Han ønsker ikke at fremstå svag og hjælpeløs, da det gør ham usikker og utilstrækkelig. Han vil vise dig, at han kan tage sig af dig og familien også, når han har det allerværst.

Tag hans tegn på tunghed og behov for at være alene alvorligt. Han kan være på vej ud i en midtvejskrise, som kan udvikle sig til en depression, hvis han/I lader som ingenting. Ring og få en snak om situationen på 20 71 21 22. Han skal i gang med at arbejde med sine tanker, følelser og selvværd.

Måske er de fem punkter ovenover de første tegn på, at du mand er på vej ud i en midtvejskrise. Typisk adfærd når mænd rammes af midtvejskrise er, at de søger ensomheden, trækker sig væk og undgår nærhed. Desværre er netop dén adfærd med til at forstærke din midtvejskrise.

Ønsker I parterapi kig nærmere HER.

 

Pludselig har du mistet glæden – Book et 1:1 forløb

Troen på fremtiden og lysten til at være tæt på din familie og din partner bliver mindre, når du har en midtvejskrise. Du fatter ikke helt, hvad der sker og går med dine tanker og følelser alene. Du ønsker ikke at vise din sårbarhed til andre, og tænker måske på, hvad de vil mene om dig, når du viser, hvem du er. Du er ikke lige nu den, der kan klare det hele, smile overskudsagtigt og påtage dig de praktiske opgaver. Selv om du faktisk har gjort det i mange år, mærker du nu en modstand og træthed ved at skulle blive ved med det. Dit overskud er mindre end før og det er svært at leve med. Det er, fordi du er i en svær fase i livet og trænger til omsorg, ro og hvile.

Glemmer du at passe på dig selv, mand?

Måske genkender du disse situationer:
 • At det føles ensomt at være supermand, der ikke siger eller viser at det er tungt, men bare ordner og sørger for alle andre
 • At du ikke beklager dig eller beder om hjælp, når du er ked af det, men trækker dig væk fra det sociale
 • At din fysiske styrke og overskud ikke er helt det samme, som det plejer at være
 • At du kører videre og lader din stress tærskel overskride igen og igen og bliver irriteret og kort for hovedet

Sådan kommer du videre:

Du kan se mere om 1:1 session her og få en sparringspartner og mandeterapeut, der forstår dine udfordringer

Glem ikke din ven – Kroppen!

Lever du dit liv via dit hoved og tanker? Har du ikke rigtig kroppen og dine følelser med? Det har du måske været nødt til tidlligere, fordi du har oplevet ubehag og svære perioder, hvor fortrængning var din redning? Kunne du tænke dig at få hele dig selv i spil, så du kan udleve dit fulde potentiale? Vi er jo både hoved og krop – rationale og følelser. Glæden, sorgen, vreden, kærligheden og seksualiteten findes i kroppen – ja livet findes i kroppen. Vil du gå glip af det?

Vejen tilbage til dig selv, finder du ved at erkende, at du har en udfordring. Et vigtigt skridt er at handle på dét, du mærker. Din krop fortæller dig løbende, hvis den er træt og overbebyrdet, og har brug for en pause. Mange lytter ikke og tager det ikke alvorligt. Undgå at starte kimen til krise, tristhed, stress og depression ved at fortsætte den negative spiral. Bryd den ved at tage dig selv og dine behov alvorligt. Hvis du ikke ved hvordan, er det netop dét, du opdager i et terapiforløb, hvor du kan skifte den adfærd ud, der ikke virker for dig mere og gøre noget andet, der virker.

Lær hvordan du genskaber din balance og får mere tro på dig selv i et terapiforløb
Ring og lad os få en snak: 20 71 21 22 eller Book den indledende session her

Se mere her: www.mandeterapeut.dk