Udsving på dit indre termometer skal tages alvorligt

Annette Jønsson portræt - Mandeterapeut
Energi-dræner

Jeg støder oftere og oftere på mænd i min praksis, der har en højtudviklet evne til at undgå at mærke sig selv. De undlader ubevidst at følge deres egne behov og går uden om, dét, de føler og inderst inde godt ved er det rigtige. I stedet gætter de sig frem og forsøger at fornemme, hvad modparten har brug for. Træning i et terapiforløb vil være: Udsving på dit indre termometer skal tages alvorligt!
En adfærd, der er et gammelt levn fra barndommen, hvor det var mor, der opdragede ham til at please og gøre hende tilfreds. Eller sagt på en anden måde, det blev hendes regler og normsæt, der satte dagsordenen og ikke et særligt solidt udgangspunkt for en dreng, der ønsker en mandlig rollemodel.

Udsving på dit indre termometer skal tages alvorligt

Fortsætter den negative spiral, vil det øge hans usikkerhed. Han vil tage den med ind i sit voksenliv, da han ikke ved, hvad han ellers skal gøre. En indre tvivl på sin maskulinitet og på hvordan han skal træde i karakter i sit parforhold. De gamle mønster, hvor mor havde overtaget, kontrollen og overblikket fortsætter i parforholdet. Og hvis kvinden spiller med vil det være meget svært at bryde den onde cirkel. Det skaber ubalance, idet hun øger sin kontrol, mens han lader sig presse og bliver endnu mere i tvivl om sin rolle, og om han er god nok.

Bange for at miste hende

Som tiden går, vil det være svært for kvinden at bevare respekten til sin mand. Han kører i det gamle spor, som i sit udgangspunkt intet har med hende at gøre, men det skærper uligevægten i forholdet og han bliver mere og mere usikker og bange for at miste hende. Med det fokus vil han gøre næsten hvad som helst for at gøre hende glad, og hun begynder at kede sig, da hun føler sig uinspireret, savner udfordring og lidt farlighed fra sin partner. Her er det kritiske punkt, hvor mange går fra hinanden eller vælger at arbejde for at genskabe balancen og nærheden i forholdet.

Hvad skal der til

Hans måde at komme tilbage på banen er ved at trække sit termometer ind til sig selv. Han er nødt til at genfinde sin maskulinitet og selvstændighed, og det gør han ved at vove at mærke sig selv igen. Der er stor sandsynlighed for, at han mærker en masse følelser, han ikke bryder sig om, men de er der, og der er der ingen vej udenom. Han må genopfinde sig selv ved at tage sin følelser alvorligt og stå ved det, han mærker. Det er ikke gjort ved at læse sig til det, da det er en proces og et stykke arbejde, der starter med en beslutning om, at nu skal der ske en forandring.
I et forløb hos mig vil du begynde at åbne op for alt det, du har lukket ned for i lang tid. Du opdager, hvad du gør, som ikke virker for dig længere og får nye måder at håndtere uenighed og konflikter på. Du vil mærke mere tydeligt, hvad du har lyst til og begynder at sætter din egen dagsorden, hvilket styrker dit selvværd. På kort tid, vil du føle, at dit liv bliver mere farverigt, fordi du tillader dig at mærke de forskellige følelser livet byder på.