Hjælp – jeg tvivler på mit parforhold!

Annette Jønsson portræt - Mandeterapeut

Mange mennesker starter i terapi, fordi de ikke kan beslutte sig for, hvad de skal gøre, når de skal træffe større beslutninger i deres liv, når det gælder fx. deres parforhold.
Det kan opleves sådan – Hjælp – jeg tvivler på mit parforhold!

  • Jeg kan ikke mærke, om jeg elsker min kone mere. Så jeg ved ikke om jeg skal blive eller forlade hende?
  • Skal jeg vælge min elskerinde/elsker, eller skal jeg blive i ægteskabet?
  • Jeg ved ikke om jeg er parat til at få et barn. Det ene øjeblik vil jeg gerne, og det næste vil jeg absolut ikke.
Det er en proces!

Det kan tage tid at blive afklaret og vide, hvad du skal gøre. Alt fra dage eller uger til måneder eller år, før det er muligt at handle på det. Det er vigtigt for dig, at du starter en proces, hvor du taler om det, du tænker og føler. Du er nødt til at veje for og imod, finde ud af, hvad prisen er for dig, hvis du vælger det ene eller det andet.
Det terapeutiske arbejde er en undersøgelse af dig og dine mønstre. Du skal ikke ændre eller være en anden, du skal blot lære dig selv bedre at kende. I det forløb er det vigtigt, at du tager ansvar for dit eget liv og lever med det valg, du træffer. Tydeliggør, hvad du gør og uanset, hvad du måtte vælge, har det en pris, idet der i ethvert valg ligger et fravalg.

Opvej fordele og ulemper:

Er situationen sådan, at du ikke kan vælge mellem en fremtid uden din kone/mand eller med din elskerinde/elsker, men vælger ikke at gøre noget, så find ud af, hvad dine fordele og hvad dine ulemper er ved at have et ben i hver lejr.

  • Hvad er fordelen og ulempen ved at være i den følelsessmæssige tilstand?
  • Hvilke følelser undgår du at mærke, når du IKKE tager et valg?
  • Hvad er konsekvensen ved det du gør?
  • Hvordan det vil være for dig fortsat at leve sammen?

Det er et vigtigt arbejde, som gør dig klogere på dig selv, og de livsafgørende valg i livet bliver nemmere at tage.

Stå ved dig selv!

Det er opslidende og kan være en krævende proces at gå rundt og være i tvivl. En måde at sætte din tvivl skakmat på kan være at træde mere i karakter i dit parforhold. Begynd at stå mere tydeligt ved dine behov og fremsæt dine ønsker klart og præcist. Find ud af, hvad du vil gå på kompromis med, og ikke vil. Lyt til din mavefornemmelse! Den fortæller dig, hvordan du har det, og om det du gør, er rigtigt for dig. Når du tager et valg skal du jo kunne leve med det bagefter!

Minimér din tvivl:

–        Tro på din mavefornemmelse
–        Fortræng ikke det du mærker – tag det alvorligt
–        Se virkeligheden i øjnene – nedton drømme og håb
–        Accepter at et tilvalg er et fravalg
–        Når du begynder at handle forsvinder tvivl og uro, du mærker styrken