Title Image

Blog

Sådan kommer mænd over skilsmisse sorg

Kom videre efter skilsmissen

For rigtig mange mænd er det allersværeste ved en skilsmisse, at de bliver medansvarlige for at splitte deres familie op og gør børnene ulykkelige. Mange er selv skilsmissebørn og husker, hvilken uro og kaos, det skabte i deres liv dengang deres forældre blev skilt. Det går lige i maven på fædrene, at de nu påfører deres børn den omvæltning, fordi mor og far ikke kan finde ud af det. Flere mærker en usikkerhed omkring deres faderrolle i den nye situation, hvor de skal til at finde deres ben igen. Sådan kommer mænd over skilsmisse sorg.

BOOK EN TID 

For at komme videre efter en skilsmisse er du nødt til at føle alle de følelser, der ligger på lur inde i dig. Du mærker vrede, frustration, er bund ulykkelig og i tvivl om dine egne styrker og evner. Der er dage, hvor du føler dig som en kæmpe fiasko og ikke orker noget som helst. Husk at alt er som det skal være.

Det er din sorgproces, og den er nødvendig for, at du kan komme videre med dit liv. Det er en tid, hvor du er nødt til at være realistisk og indse, at det hele ikke er en fejl. Hun mener det, når hun siger, at hun vil skilles. Stop dine drømme og håb om, at det nok skal gå over. Du må tage hendes ord for pålydende, når du inderst inde godt ved, at det bliver sådan. Eller også er du den, der er færdig med relationen og må tage konsekvensen af det.

Føler du sådan?

Din følelse af at være dårligt behandlet, fylder meget i starten og er naturlig. Du forstår slet ikke, hvorfor det var nødvendigt at tage det helt store skridt. Det var ikke dit ønske – du ville gerne arbejde mere på forholdet, men hun havde fået nok. Måske bruger du meget tid på at tænke: hvordan kunne vi undgå skilsmisse. Her er det vigtigt, at du husker, at der skal to til tango, så du ikke tager hele skylden på dine skuldre. Der skal altid to til at få et forhold til at fungere – desværre taler jeg med mange mænd, der reflektorisk tager det meste af ansvaret på sig og putter det i deres private rygsæk. En tung byrde at bære rundt på og som besværliggør muligheden for at komme videre.

 Sådan kommer mænd over skilsmisse sorg:
  • HUSK AT SØRGE – mærk de følelser, du har
  • Du behøver ikke tage hele ansvaret på dig – der skal to til tango
  • Vær realist – tro på hende, når hun siger det er slut
  • Adskil dine egne følelser (da du var skilsmissebarn) fra dine børns
  • Du er nødt til at sige farvel til det gamle for at sige goddag til det nye

 Individuelt forløb, der får dig videre. Læs mere her og book tid.

www.mandeterapeut.dk

 

Post a comment